Dobrý den, potřebují zapojit WC závěsné, ale je problém, že kanalizace je moc vysoko. Šlo.by použít redukci na 7 cm? Nebo těch 9, kolik má ta první trubka na geberitu? Děkuji.
Skuste to nakreslit a okotovat. Potrubie okolo 7cm maju na wc v Turecku, Grecku a podobne, kvoli tomu sa nesmie splachovat papier a maju vedla kos.
fik
To je oficiální "romantická" verze proč hází papír do koše. Reálnější mi přijde varianta, že většina trubek je zaústěná do moře a zatímco hovna v něm vidět nejsou, tak papír by byl do očí bijící. Vzhledem k tomu, kolik ČOV jsem na Balkáně a dál na východ viděl, bych se přikláněl k té druhé verzi.
jir
Fík: já si myslím, že správně budou obě varianty, jak slabé trubky, tak odpady do moře. Když jsem byl tehdá v Soči, tak se po vydatných deštích moře zbarvilo do hněda a divně páchlo. Za pár dní bylo opět temně modré a my se koupali.
V případě, že si hodláte vedle mísy postavit odpadkový koš na použitý toaleťák, tak si tu trubku klidně zredukujte . I tak ale počítejte s občasnými problémy.
Na WC má být nejmenší průměr 9cm a nesmí být 90 stupňová kolena. Protože když se ucpe potrubí třeba plastovým vonítkem zabetonovaným vlhčenejma tak potrubí vyčistíte jen zbíječkou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.