Nejste přihlášen/a.
Ahoj kluci. Prosím Vás. Dnes jsem instaloval nové závěsné WC. Typ SAT Brevis nebo co. Je zavěšené na takových čepech, zajištěných shora červem. Ne klasicky na dotažení matkou z boku. No čepy mám nastaveny přesně na díru, červy dotáhnu fakt do mrtě a ten hajzl se furt hejbe... Jako sednout si můžu, drží, ale porád se hejbe. No úplně hotový su z toho ![]()
Už jste toto někdo motoval? Jedu přesně podle manuálu, aj videa jsem zkoukl... Nevím jestli je to nemoc tohohle zavěšení nebo dělám něco blbě.. Pomoc! Díky!
Tenhle systém přímo nesnášim, ale k tématu, pokud máš dobře napevno zadělanou konstrukci ve zdi, tak musíš jenom sundat mísu a ty čepy s důlkem pro ty červíky, který utahuješ zvrchu dlouhým inbusem, o jednu otáčku dotáhnout na těch závitových tyčích a zkusit, jestli to bude stačit, při dotahování tím inbusem bacha, většinou se šroubují do plastových závitů, abys je nestrhnul, pak se to špatně shání.
A při utahování si tou mísou hýbu předkem nahoru, aby se mi nadlehčovala a šlo to lehčeji dotahovat.
Jo, tyhle nesmysly vymýšlý nějaký debil, mě se povedlo na prvním záchodu s tímhle systémem, který jsem dělal, strhnout hned oba závity, prostě se nám povedlo vyšroubovat řervíky ven ze závitu a v tý umělý hmotě se chytnul blbě, přitom to šlo celkem lehce šroubovat, ale bylo to mimo závit a už to ta hmota neudržela.
Nevím jaký konkrétně máte,ale je rozdíl když mísu přitáhnu přímo matkou přes vymezovací plastovou podložku než když plastový bazmek drží vlastně v jediném bodě červíkem, který je navíc v plastovém závitu, na čepu který není taky úplně napevno. Upevňovací závitové tyče máte natvrdo ( s kontramatkou) nebo jen natočené v konstrukci?
Vzdálenost výřezu od zdi - zkoušeno taky bez trubek - jeden šroub sedí,druhý ne.Doladím o otočku a najednou zase nesedí ten co seděl původně.A s hlukovou izolací se nesejdu vůbec
Možná má někdo jiný názor, ale instalatéři se kterýma jsem to konzultoval na to nadávají .
Ale já to nemusel mít. Já netušil, že takto idiotský systém vůbec existuje, ještě jsem to neviděl. Ale to Vás nenapadlo že? ![]()
Je to dizajnovka a dělá to i GEBERIT,GROHE ... a běžně se to prodává.Takže je předpoklad že by to mělo fungovat ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.