Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chytrá zásuvka

Od: kema® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den.
Chtěl bych u akvarijního osvětlení vyměnit programovatelnou zásuvku (digitální spínací hodiny) za smart zásuvku, například za Tesla Smart Plug, ale nevím jestli se taková zásuvka dá programovat jako ty spínačky.
Potřebuji ráno v 9:00 hodin zapnout světlo, pak ve 13:00 vypnout a v 15:00 zase zapnout a ve 21:00 vypnout.
To je ve všední den.
O víkendu zase jiné časy.
Dá se to?
Díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Teslu nepoznam, Shelly to zvlada bez problemov, dokonca si to mozete naviazat na cas vychodu / zapadu slnka.

hodnocení

0x
Mám tuhle a umí to:
eva.cz/...
nan

To je klasická Tuya - Schválně jestli ti vypíná levou nebo pravou zdířku? Typicky to vypínalo vždycky v pravou zdířku, takže do přístroje šla stále fáze

Vím o tom, ale neměřil jsem to.

nan
hodnocení

0x

Ano to umí každá, myslím že mají minimálně 8 x on + off, resp. šestnáctkrát Jednotliví časovač

Mezi sebou se liší v implementaci podle toho, jak se zachovají právě v případě, kdy v mezičase dojde k výpadku proudu :-/

Většina to prostě neřeší a když při proběhnutí toho cyklu je zrovna výpadek proudu, no tak se ten cyklus neprovede - Takže pak by třeba to běželo až do dalšího cyklu nebo se to nespustilo, na to pozor U kritických aplikací

hodnocení

0x
eva.cz/...
Nastavit lze časy podle libosti, navíc ještě měří napětí v síti a aktuální odběr, samozřejmě že v aplikaci, Smart Life.

hodnocení

0x
Mám nějakou obyčejnou za pár korun a taky to umí.
Ale mám pro vás návrh.
Pokud používáte k osvětlení akvária led světlo, je vynikající tohle, jen doporučuji koupit na AliExpressu.
akvaria-aquascape.cz/...
Dokáže světlo rožnout, zhasnout, nastavit v kolik a jakou intenzitu světla, atd..,
hodnocení

Já mám stále klasické třípásmové zářivky T5 (řada 8xx) s elektronickým předřadníkem.
O LED ani neuvažuji.

Jasně, takže pro vás k ničemu.
To byl jenom návrh.

hodnocení

Dobrý den.
Tak jsem koupil zásuvky Xtend home ZA101M v balení 3ks za 705-,Kč.
Dvě už spínají akvarijní světla a třetí jsem si dal na Raspberry PI4 který slouží jako KODI centrum pro Webshare.
PI4 nemá vypínač a tak ho nyní vypínám mobilem :)
Je to super.
Jedna zásuvka ale neukazuje napětí sítě a ani spotřebu.
Jediné co ukazuje je napětí 1.2V
Dám jí čas a když si nedá říci tak ji reklamuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]