Nejste přihlášen/a.
To je hlavice Danfoss (ventil je to stříbrný vzadu), na něm je speciální bajonet zámek, může tam být i speciální pojistka, na kterou potřebuješ speciální klíč, ale lze nahradit libovolným prutem, jen potřebuješ vědět, jak se správně ta pojistka vyndá
Pod tou hlavycí když jí sundáš je ještě regulátor průtoku 0 až 5 a N - full
U těch Novějších už snad ani nebylo dirka
Odpojit to zespodu zezadu a hledej takovou jakoby pojistku
Přesně tak se to nejlíp kupuje. Hlavici sundáte a s ní zajdete do obchodu. Jenom po tu dobu bude topení topit naplno. U mě to znamená tak půlhodinku (do instalatérské speciálky to mám 10 minut).
Ještě je možnost dát tam takovou tu čepičku na manuální ovládání, která byla k tomu ventilu, pokud ji ještě máte. Kdyby to měl být celý den, tak hledám nějaký způsob, jak to topení na tu dobu přitlumit.
Nevím jestli Danfos je jednoznačná identifikace, jestli vyrábí jen jeden typ závitu (je důležitý právě ten závit), podle mě tato firma vyrábí všechno možné, tak by mě překvapilo, pokud by vyráběla jen jeden systém hlavic.
To vypadá na danfossa 2000 tady manual bola.cz/...
Mělo by být totožné panfitinka.cz/...
A co vám to dělá,není zaseklý ventil?
jasně...celá finta spočívá v tom, že ta hlavice jde sundat pouze v poloze "5" potažmo MAX...takže otočit hlavicí do maximální pozice a pak povolit matici ...btw...u chytrých termohlavic dostaneš i sadu redukcí, abys nemusel přemýšlet co to je..a pak podle typu ventilu nasadíš správnou
Video s hlavici facebook.com/...
Tazatel nechci si sundá hlavici a něčím pevným zmáčkne tu 1mm silnou tyčinku ve ventilu jestli zajede nebo ne, třeba se mu jí podaří rozhýbat. Pak nemusíš shánět novou hlavici
a jestli má doma ještě jednu hlavici není jednodušší vymněnit a zjisti jestli to dělá hlavice? Protže když to topí naplno, hlavice neuzavírá , pokud jino hlavicí zavře je to jasný ale pokud ne...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.