Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pripojeni krbovych kamen do komina

Od: tomass* odpovědí: 4 změna:

Dobry den,

rad bych se zeptal jak mam pripojit krbova kamna do komina, mam komin prumer 160mm, krbova kamna s prumerem 150mm, dve kolena jelikoz budu pripojovat zadnim vyvodem, vstup do komina cca ve vysce 1,8m, dale mam zder a kryci "ruzici"

jaky je postup co nejdriv atd, zder dam do komina okolo se musi zakytovat kamnarskym tmelem, nebo snurou?

moc prosim o rady jak udelat a zaroven dodrzet spravny postup zapojeni.

dekuji

Tomass

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kjanik112*
hodnocení

1x

Jako řemeslník staré školy mám rád všechno důkladné a bytelné.Zděře si vyrábím sám z pechu 2, 5 mm.Je dlouhá 150 mm a je do konusu (do kuželu).Na ní zvenku navařím 4 pásoviny 5x 20 mm-délka 130 mm.Zazdívám je cementovou maltou.Roura 3 m dlouhá, zatlučená do zděře gumovou palicí, musí nehnutě trčet jak hlaveň z Aurory.Prodávané zděře mě připadají jak hračka pro děti.Já na Vašem místě bych donesl rouru k zámečníkovi,nechal si udělat pořádnou zděř, a tu důkladně zazdil.Kolik je provedení, kde stačí o rouru jen lehce zavadit, a vše vypadne.

hodnocení

0x

rozumíme si, že díra do komínu má průměr 160mm a trubka je 150mm?

tak je to správně, páč musíte nechat trubku volně aby dilatovala, jinak praskne sopouch.

tomass*
hodnocení

Dobry den,

ano je to tak, sopouch ma 160mm roura 150mm, ale me jde o to jestli se zder do sopouchu nejak upevnuje, nebo jestli se jen vlozi do sopouchu a prekreje ozdobnou ruzici?

jendad

Do sopouchu jsem kouřovod pouze vložil a okolo ucpal kamnařskym provazem.Ještě se doporučuje kouřovod od kamen sešroubovat .Asi bych na to vzal nerez šroubečky.A kouřovinu tlouštky 1,5mm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zděř do komína

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]