Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
rad bych se zeptal jak mam pripojit krbova kamna do komina, mam komin prumer 160mm, krbova kamna s prumerem 150mm, dve kolena jelikoz budu pripojovat zadnim vyvodem, vstup do komina cca ve vysce 1,8m, dale mam zder a kryci "ruzici"
jaky je postup co nejdriv atd, zder dam do komina okolo se musi zakytovat kamnarskym tmelem, nebo snurou?
moc prosim o rady jak udelat a zaroven dodrzet spravny postup zapojeni.
dekuji
Tomass
Jako řemeslník staré školy mám rád všechno důkladné a bytelné.Zděře si vyrábím sám z pechu 2, 5 mm.Je dlouhá 150 mm a je do konusu (do kuželu).Na ní zvenku navařím 4 pásoviny 5x 20 mm-délka 130 mm.Zazdívám je cementovou maltou.Roura 3 m dlouhá, zatlučená do zděře gumovou palicí, musí nehnutě trčet jak hlaveň z Aurory.Prodávané zděře mě připadají jak hračka pro děti.Já na Vašem místě bych donesl rouru k zámečníkovi,nechal si udělat pořádnou zděř, a tu důkladně zazdil.Kolik je provedení, kde stačí o rouru jen lehce zavadit, a vše vypadne.
rozumíme si, že díra do komínu má průměr 160mm a trubka je 150mm?
tak je to správně, páč musíte nechat trubku volně aby dilatovala, jinak praskne sopouch.
Dobry den,
ano je to tak, sopouch ma 160mm roura 150mm, ale me jde o to jestli se zder do sopouchu nejak upevnuje, nebo jestli se jen vlozi do sopouchu a prekreje ozdobnou ruzici?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.