Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký vysavač?

Od: astik odpovědí: 9 změna:
Hledám vysavač se silným sacím tahem, menší, bezsackovy. Před lety jsem koupila Sencor 2000w. Byl sice sackovy, ale opravdu silný a lehký. Nějak se mi nedaří najít podobný. Když ano, tak hubice je snad z papíru... Sencor byl dobrý, ale zdá se mi, že už výrazně zdražil a kvalita taky už nic moc.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Výkonný vysavač už dnes koupíte jen v bazaru, neboť EU ve své nekonečné moudrosti zjistila, že výkonné vysavače ohrožují samotnou podstatu lidstva a zakázala je. Ty nové už mají jen 800W. Ale i to celkem dostačuje, máme nový Electrolux, sáčkový a saje slušně i provedení je vcelku bytelné. Jen si rozmyslete ten bezsáčkový, sice ušetříte za pytlíky, ale to čištění je velmi špinavá záležitost.
Plus se u bezsackoveho rychleji zanesou filtry a přestane pořádně sát...cena filtru je pak jinde než pytlíku
Tohle je individuální. Pro použití v paneláku, s možností jen filtry vyklepat o popelnici je asi lepší pytlikovej, případně otevíratelný prateln, pytliky z Číny za pár desetikorun. Ale v domku s garáží a kompresorem, tedy možností vyfoukani všeho usazeného společně s každým vysypáním vysavače, mi přijde používání jednorázových sáčků jako zbytečnost.
Nemluvě o tom, že u bezsackovyho se při vysypání snáz vybírají po dětech kostičky lega a podobný drobnosti :)
Další věc je, že bezsackovy (já, ostatní doma mi na to dlabou) vysypu a vyfoukam roztoče po každým použití, i když nádobka není zdaleka plná, zatímco v pytlíku to kvasí a při vysávání pak smrdí třeba několik měsíců, nikdo ho přece nevyhazuje, dokud to ještě nějak táhne.
virgill

Pokud kupujete "prumyslovy vysavac" tam omezeni neni. Neni problem koupit 3000W. Vetsi problem je podle me zakaz uvadeni ucinosti vysavacu.

hodnocení

1x

Já jsem tenhle problém vyřešila tak, že jsem koupila levnější, tyčový do proudu. Visí na hřebíku místo smetáku. Používám ho na rychlý denní úklid kolem kredence a kolem vchodu. A pak mám jednoho "tygra", který saje jako drak, Bosch. *palec*Dříve jsem mívala Dymbo a ten byl skvělý. Už ho ale nedělají. Nakoukněte do Heureka.cz. Tam je nejvíce informací a také obchody pro porovnání cen.

hodnocení

0x

Přidávím se k dotazu a navrhuji robotický vysavač. Jaké zkušenosti máte s robotickým vysavačem?

Výborné, na každodenní udržování podlahy bez prachu a zvířecích chlupů. Ale klasický vysavač plně nenahradí (rohy dokonale nevysaje a na úzké a nízké prostory se vůbec nedostane).
A rozhodně doporučuji nějaký z těch chytřejších s laserovým radarem pro orientaci v prostoru.

Už se dívám - ty s bezdotykovou orientací jsou k dostání za cenu okolo 1000,- Kč i méně. Na dlažbu to bude ideální.

astik
hodnocení

Tohle vše vím. Mám bezsáčkový i sackovy.
EU by si měla dát na hlavu studený obklad a pak se přihlásit do blázince. Včera bylo pozdě.
Silný vysavač je třeba od Bosche, ale je dost těžký, to nechci. Proto se zde ptám, který je lehký, menší a zároveň není dýchavičný. Prostě aspoň trochu slušný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]