Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahové lišty

Od: martin8 odpovědí: 12 změna:

Zdravím všechny rádce. Firma provedla komplatní rekonstrukci bytu a druhá firma položila podlahy (PVC) včetně osazení obvodových lišt. S práci jsem byl spokojen, ale k položení lišt mám výhrady. Podlahář nepoložil jednu lištu po celé délce stěny, ale jsou vždy dvě vedle sebe. Uprostřed většiny stěn je vidět ukončení jedné lišty a začátek druhé. Mezery se stále rozšiřují a nyní jsou lišty 1 mm od sebe.
Chtěl bych se zeptat zkušenějších, jestli je to v pořádku a nemám to řešit. Je pravda, že většinou bude u stěny nábytek nebo postel, ale nemusí být všude. Kdybych to věděl dříve, zvolil bych jiný typ, bohužel mě na to pracovník firmy předem neupozornil.
Možná je to má chyba, pokud bych věděl, že tyto lišty nejsou v délce okolo 4 m, zvolil bych jinou. V některých bytech jsem viděl, že lišta tento svislý "řez" nemá a neviděl jsem žádné napojování, pouze v rozích v předsíni. Pokud bych to nechal předělat, existují podobné bílé podlahové lišty, které mají délku cca 4 až 5 m? Zvažuji, jestli je to na reklamaci nebo je to tak v pořádku. Děkuji za vaše rady a názory.

Podlahové lišty
Podlahové lišty #2
Podlahové lišty #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

1x
Podle me to na reklamaci neni. Je prirozene, ze po case se mezera muze zvetsit a nebo v prubehu roku vlivem ruzne vlhkosti a teplot materialy pracuji a skvira bude v lete zase mensi.
Delky list jsou vetsinou do delky 3 m, spise 2,5 m. Vyrabi se z ruznych materialu, nektere se umistuji do ruzku a spojek.
Jako nekonecnou listu znam jen PVC-listu, ktera se lepi prenem a je dost nepekna.

ja
hodnocení

1x

Mezi jednotlivé díly lišty se dávají spojky, které spáru překryjí.

acara.cz/...

ja

To byl špatný odkaz (to jsou konce lišty).

Spojky jsou tady: acara.cz/...

Problém je v tom, ře řemeslníci buď neznají nebo jsou líní objednávat a montovat užitečnou "bižuterii" jako spojky, kolena, rohy, kryty, zakončení ...

pecenkav

Problém je taky dost často v tom, že zákazníci tu bižuterii nechtějí, že to nevypadá hezky a pak to reklamují, nikdo jim nevysvětlí, že dilatace je mrcha a že se ty mezery tam za chvíli udělají a od toho ta bižuterie hlavně je

hodnocení

0x

Zkuste místo spoje překrýt stejnou nabo o kousek větší lištou.

pecenkav
hodnocení

0x

Nevím přesně, jaké to jsou lišty, ale zjisti si, co jso to za typ a nebo strč kus tvrdého papíru do té mezery a obkresli si tvar lišty a sežeň si na ně takovouhle spojku hornbach.cz/...

asi se projdeš, protože každý hobymarket má jiný typ lišt

krtek6
hodnocení

0x

je to v pořádku...ale běžně se tam dává systémová spojka...

tomkraken

Ne na tenhle typ lišty se opravdu systémová spojka nedává. Tato lišta je plná z MDF

trtr
Zdravím, zatmelit silikonem?
To už bych raději tu minispáru přelepil proužkem bílé izolepy nebo bílou izolační páskou.
re4zon
Tohle nevypada jako plna lista z mdf. A kdyby byla, tak se rizne presne, slepi k sobe a montuje na klipy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]