Dobrý den, bydlím druhým rokem v nájmu, dneska šlo ještě normálně splachovat a koukala jsem že předtím neprotékala splachovací nádržka vůbec (suché stěny, žádné kapky nekapalo to po napuštění ani vůbec později). Chci opět jít na WC, posadím se a až při sednutí slyším vytečení menšího množství vody a že se dopouští WC, přičemž předtím bylo poslední použití WC před 30 minutami. Sledovala jsem mísu, zhruba minutu napouštělo do nádržky a poté malé množství samo proteklo a nádržka se dopouštěla dál. Na co se tedy zaměřit a jak se dostat do nádržky, v minulém bytě stačilo splachovací táhlo trochu nadzvednout a vyšroubovat a prostě jsem tu desku sundala ale zde nic a nepřišla jsem na to jak se tam dostat. Na kolik vyjde nový splachovací mechanismus? Bude třeba i napouštění ( myšleno ventil, kovová hadička a ta přípojka u nádržky) vyměnit? Nevím jestli majitel nebo bývalý nájemce ale někdo to napouštění (druhé foto) omotal kancelářskou páskou, dokud záchod neprotékal a dokud by to neklapalo od ventilu nebo hadičky tak mi to bylo jedno a byla jsem ráda že to funguje ale hlavně při otáčení s tím ventilem dole který by to měl uzavřít to lze otočit o pár milimetrů a více nic a musím vypnout hlavní přívod vody. Fotky jsem musela vložit přes odkaz, kde není třeba nic stahovat zobrazí se hned, tak poprosím o vložení do příspěvku, mi se zde vůbec ani při mobilním ani při PC zařízení stránky nezobrazuje tlačítko pro vložení fotek a Adblock nemám. ctrlv.cz/... ctrlv.cz/...
Pohleďte do nádržky...zvedněte knoflík, pevně chytněte táhlo pod ním a odšroubujte knoflík, bývá tam ještě většinou plastová matice...pak lze zvednout víko.. a kuk dovnitř, přípaně foto
janas
Tak to nebylo moc složité ale jsem jenom žena ne instalatér. Foto ctrlv.cz/... . Od té doby co zde bydlím jsem nádržku neotevírala protože nebylo proč. Ale podařilo se mi poškodit to táhlo, má to zobáček který se zahákne pod ten spodek a pak to zvedne ventil a prasklo to, sice to tam drží ale není to funkční a nechci to lepit lepidlem ani páskou omotávat ať se to nerozpadne, pokud to táhlo lze zvlášť koupit a vyměnit. ctrlv.cz/...
Pokud by to nebylo moc složité tak klidně koupím nové to splachovaní a vyměním to, jenom jestli to sama zvládnu nebo by stačilo to přes noc to nechat v octu? U jedné starší nádržky vím že byl dole polystyrenový puk který se rozpadal a kvůli nečistotám netěsnil ale nevím jak se toto splachovadlo vytáhne.
Má to dole bajonet, otočením se uvolní a celý splachovací ventil se vytáhne, nahradí nejlépe novým...je dobré vědět typ nebo vzít starý ventil jako vzor...demontáž, montáž dělávám tak do deseti minut...starý asi neopravíte (dle vašeho popisu), nahraďte novým...
pecenkav
Tohle bajonet nemá, zase někdo radí o něčem, co nezná
danex.cz/... strčíš větší šroubovák mezi ten velký válec a jednu tu dlouhou žebrovanou nohu a lehce to od sebe roztáhneš, až se ten válec vyhákne takovou plackou z tý nohy a vysuneš to mimo tu nohu, pak to samé udělán na druhý noze a je to venku
Tam na tom druhém obrázku je to hezky rozkreslený do detailu, abys viděla, jaké placky je potřeba uvolnit z těch nohou.
janas
ctrlv.cz/... ctrlv.cz/... Představte si pane @nonek se vší úctou k vám a k tomu že mi radíte, že i chlapi si zde chodí pro rady kvůli sifonu pod linkou, nebo že neví jak zapravit poškozenou omítku (uvnitř bytu třeba v obýváku) s barvou, zde není nějaká (doufám že ještě zvládám číst) amatérská/ řemeslnická poradna jenom pro lidi z oboru ale i hlavně pro lidi co toto řeší párkrát za život a jinak je jim to jedno. Neškodilo by od vás trochu více empatie k tazatelům, splachovadlo se mi vytáhnout nepodařilo, doufám že nebudu muset odmontovat nádržku od mísy. Myslela jsem že to půjde bez toho, nepodařilo se mi to z vašich rad vytáhnout.
pecenkav
Tady máš označený místo, kde je to potřeba opatrně roztahovat
pecenkav
Pro jistotu se podívej, jestli to tam nemáš něčím zajištěný, na tvojí fotce tam něco vidim, může to být malinko odlišný typ, zrovna mám kvůli tobě nejnovější, ale ten ke trochu jinak dělaný, ale to roztahování je tam pořád stejný.
pecenkav
Tady máš ten nový typ, ale ty díry, odkud je to potřeba vyvlíknout jsou tam stejný, to by ti už mohlo pomoct
pecenkav
29.12.24 21:47
pecenkav
Až se ti to povede rozebrat, tak vyměň tu gumu, asi se tam bď dostal nějaký bordel a nebo už ta guma spuchřela a začala malinko prokapávat, proto se pak při úbytku vody zase chvilku dopouští.
Já bych zkusil zavolat instalatéra. Šetrnost je dobrá vlastnost, ale vocamcaď až pocamcaď. Co když tam něco ulomíš a vyplavíš sousedy?
janas
Jasně asi mě nenapadlo vypnout vodu a nechám si protéct za hodinu 25 litrů vody za hodinu, kdyby jste aspoň trochu uvažoval tak vidíte že v nádržce je možná tak 150 ml vody a to sousedy nevytopí. Jasně teď před Silvestrem se tady každý požene a nejlépe za 200% příplatek ne? To nějak snad vytáhnu a vyměním.
omega
Tak šťastný a veselý
Holt asi nevyděláváte tolik aby jste zaplatila hodinu času nějakému vyučenému plumberovi.
Každopádně, správně máte zavolat pronajímateli, jen to má za vás vyřešit, a... Podle nařízení vlády číslo 308/2015 Sb.
Každopádně, správně máte zavolat pronajímateli, jen to má za vás vyřešit, a... Podle nařízení vlády číslo 308/2015 Sb.
PS: máte přítele? Asi pouze the vztahu, když musíte tyto záležitosti řešit na internetové poradně. Party girl
pecenkav
To se jí musím trošku zastat, opravy do nějakých dneska asi 3000,- si musí zajišťovat nájemník, jestli se něco zase nezměnilo, a navíc, i kdyby měla normálního přítele nebo manžela, tak to neznamená, že to zvládne, všichni nemůžeme umět všechno
Většinou je problém mezi těsněním a sedlem, samotný koupení toho mechanizmu to nevyřeší, ale jak nemám většinou dostatek citu../
Hádám že to vyřešil tak že bude Wörgl lovat sklo výměna ventilem, který časem zničí, A pronajímatel až na to přijde, tak jí to všechno pěkně se čte, skauti už neuvidí ani halíř
Ale jak si řadili roztahovat, tak třeba jestli nero stáhla omylem něco jinýho
pecenkav
To snad ani nemohla roztahovat jinde, myslím, že líp označit to už nešlo a navíc i na fotkách je vidět jak to vypadá po roztažení a vyndání a jsou tam i vidět ty výstupky na tom velkym kulatym a ty zářezy na těch nohách, ze kterých se to musí vytahnout
Koupení mechanizmu jí nepomůže, stejně by to musela rozebrat a navíc ten samý nemusí sehnat a pak by stejně při výměně musela sundavat nádržku, aby to mohla vyměnit za nový.
omega
To byl sofistikovaný vtip... s tím roztahováním
---
Přišel jsem ale na zajímavou věc, čištění, octování, drhnutí (gumy i sedla) nepomohlo.
Pomohlo až, když jsem tu nádobku nechal dva dny bez vody a vyschla. Pak to začalo zničehonic těsnit
Ale šlo O Geberit a ne Combeek, takže Zkušenosti nepřenositelná, příčina neobjasněná, ale to zatím nemám do řešené protože to je zazděný závěsný a nesehnatelný a mám to takový hodně upravený už. Sousedí v bytovce všechny už to mají při bouraný ale mně se do toho jak si nechce protože to je %^*£$>¥£?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.