Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna skla dvířek krbu za pyrolytické

Od: topeni odpovědí: 8 změna:
Dobrý den uvažuji vylepšit krbová kamna tím aby neměly takové velké vyzařování tepla do prostoru,a to tak že bych koupil nové sklo,tzv.pyrolytické samočistící, výrobce udává značné snížení vyzařování tepla do prostoru a odrážení tepla od skla zpět do spalovacího prostoru
Nemáte s tím někdo zkušenosti? Funguje to? Ještě před objevením tohoto skla jsem zvažoval dát zevnitř ještě jedno sklo to prý funguje a i to někteří výrobci krbů aplikují
Děkuji za názory

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

? Krbová kamna? Obvykle se používají k tomu, aby teplo vyzařovala do prostoru a nenechala ho uniknout komínem.

topeni
hodnocení

Zapomněl jsem dodat krbová kamna s výměníkem
riva

Mám normální krbovou vložku bez výměníku. Ohřátý vzduch jde průduchy do patra a v přízemí je stropní ventilátor. Teploty se pak za posledních pár dní pohybují takto:

Výměna skla dvířek krbu za pyrolytické
asd1
Riva jak to souvisí s dotazem?
Fungovat to bude,otázka jak moc.. solidní výrobce udává reálný parametry, v tvém případě te zajima propustnost infrazareni..
Pyrolyza = vysoká teplota, takže p. sklo má vyšší teplotu povrchu, asi jako plech natrenej tmavou barvou na slunci..
Dvě skla podobne-snizeni propustnosti záření.
topeni
hodnocení

No,chci dostat co nejvíce tepelné energie do výměníku,kamna samotná místnost kde jsou vytopí dostatečně

jendad
hodnocení

0x

Asi tak . Dřevoplyny hoří nad 600°c . Tedy dosahujete teplot okolo 800°c v topeništi. Topeniště logicky musí být izolované od vody . Tedy vyměník musí být až za topeništěm což je záasdní problém , protože dřevo má dlouhé plameny a ty potřebují vyhořet . Tedy teplovodní kamna mají zásadní problém z dráhou hoření . Logicky jsou na tom lépe kotle.

hodnocení

0x
Mám kamna s vodním pláštěm a na omezení tepla do místnosti jsem šel zaizolovanim vnějšího oplechování. Doplnil jsem mezi vodní plášť a vnější plech na oba boky a zadní stěnu izolační vatu. Zabalil jsem "polštáře" do alobalu a do zbylých skulin nacpal zbytky. Kromě kouřovodu tedy do vzduchu topí jen vršek a předek, ostatní je sotva vlažné a neodebírá tak teplo vodě.
topeni
hodnocení

No právě nejvíce tepla sálá přes sklo, plášť kamen je jen teplý a zevnitř je šamot no tak právě proto chci pořešit to sklo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]