Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mrazuvzdorný ventil

Od: petrnovak1010 odpovědí: 4 změna:
Používáte někdo v zimě venkovní mrazuvzdorne ventily?
To je ventil, ve kterém může zmrznout voda, nemusí se tedy vypouštět z potrubí.
Mě osobně se moc neosvědčili, vydrželi cca 2roky a začali kapat.
Když koupím obyčejný ventil tak výdrží stejně dlouho a je podstatně levnější.
doplněno 29.12.24 14:53: Děkuji za odpověďi.
Doplňují že je rozdíl mezi mrazuvzdorný a nezámrzny.
Ten mrazuvzdorný je vyrobený tak aby mohl zmrznout a opětovně rozmrznout bez poškození ventilu, klasický ventil může prasknout.
Nezámrzny ventil vypustí všechnu vodu ven tak v něm potom nemá co zmrznout.

Mrazuvzdorný ventil

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

trtr
hodnocení

3x
Zdravím, je to IMHO blbost, snad jen tam, kde v zimě občas vodu pouštíte. Jinak klasika, ideálně vypustit nebo vhodně zateplit.

hodnocení

2x
Mrazuvzdorny je jedine ventil Kemper a tomu podobne. Instalace pres zed s automatickym odvodnenim po pouziti ventilu. Jeste tak zahradni ventil od Giacomini, ten vydrzi dele, ale pokud opravdu hodne mrzne, tak pri pouziti znicite i tento.
doplněno 29.12.24 14:30: - obchod.wespo.cz/... topenilevne.cz/...
kmet

hodnocení

2x
Já mám "mrazuvzdorný" ventil vyrobený pomocí cca 120 cm dlouhé ocelové trubičky. Na jednom konci je do ní zaražena stará hřídelka z použitého ventilu s ovládacím kolečkem, na straně druhé je to rozklepáno do čtyřhranu naraženého na ventil s odkapem. Celé je to šachtě v nezámrzné hloubce, ze které čouhá jen to kolečko. A samozřejmě vývod vody s druhým ventilem, který se v zimě nezavírá, aby voda mohla "couvat" do odkapu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]