Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svářečka PPR

Od: petrnovak1010 odpovědí: 11 změna:
Jakou používáte svárecku na PPR potrubí?
Prosím o recenze, zkušenosti

Svářečka PPR

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Nepoznal jsem rozdíl. Vše funguje tak jak má, tedy nahřeje přiměřeně oba kusy. Používám něco levného snad s poteflovanýmy "palci". Otravná je snad delší doba, než se to po zapnutí nahřeje na pracovní teplotu. Pro profesionální použití bych sledoval tento (neuváděný) parametr.

pecenkav
hodnocení

4x

Mám už víc jak 30 let tuhle a jiná mi nesmí do ruky

aukro.cz/...

doplněno 29.12.24 14:34:

Protože s touhle zahnutou se snáz dostanu skoro všude, pokud mi kouká trubka kolmo ze zdi a svar je potřeba udělat třeba 10 cm hluboko, tak s tou rovnou musíš vysekat pracovní díru do zdi 50 x 10 cm a do potřebná hloubky, s tou zahnutou sekáš tak 20 x 10 a tu potřebnou hloubku, pokud byde koukat rubka jenom 2 cm a kolmo, tak s tou zahnutou se dostanu až na zeď, s tou rovnou už se ti to nepodaří nasunout rovně, ale opře se svářečka tou rukojetí o zeď a bude to šikmo,

Když si nasadim na svářečku dvě kopyta najednou, tak mi v pohodě pořád stojí, když dvě kopyta nasadim na tu rovnou, tak už se bude převažovat a pořád padat rozpálenýma kopytama na zem, nemusíš pokaždý uhlídat třeba lino před popálením,

Ve stoupačkách se se zahnutou dostanu taky skoro všude, rovná ti pořád bude nějak překážet, to snad jako důvody stačí, chápu, že si člověk nějak poradí vždycky, ale proč si práci zbytečně komplikovat.

29.12.24 14:19

Proč ne?

Rohovka super pro složitější pozičáky, je to o zvyku

hodnocení

4x
Extol Premium naprosto bez problemu, v zaprahu cely den…trny na svarovani taky ok. svarecky.heureka.cz/...

Extolka funkčně OK,ale oproti dytronu nedomyšlený přívodní kabel

Mám asi 15 let něco shodně vypadajícího včetně stejnýho kufříku, ale kde bych měl vidět problém s přívodní šňůrou? Snad jedině, že není gumová a můžu ji tak zmuchlat do kufříku až po vychladnuti, jinak mě nic nenapadá. Nebo jako že se to o ni trochu opírá při stání na zemi? To moje má možná průchodku trochu jinou, z hlavy teď nevím.

Děsně se muchlá a ráda se připaluje...starý DYTRON mi odešel po 20 letech na nesehnatelný termostat ale šňůra OK. U tohohle po pár dnech šňůra propálená

trtr
hodnocení

4x
Zdravím, v této oblasti si troufnu říci, že není co po... t. Hlavně někdo rád typ, jako ten váš na obrázku, jiný má raději to kompaktní -> má pouze tyč a na ní nástavce (lépe se dostanete do menších míst). Ta větší se "prý" déle nahřívá, ale dobře drží teplotu, ta menší vše v pohotovosti rychleji, ale teplota více kolísá, pokud pracujete rychle.

hodnocení

3x

Podobnou jako zde, ale je to již babička této svářečky.

hodnocení

0x

Zdravím,

trochu se přidám.. Koupil jsem Dytron, někdy v roce 2006. V sadě, viz - foto z internetu..

Vyhovoval nám ten nerez plech který se přišrouboval pod svářečku a člověk si ho přišlápl nohou k zemi. Svařovali jsme tehdy více méně potrubí pro tlakový vzduch v halách, vyhovovalo nám to, mít v jednom kufříku skoro vše..

Ale každý má své zkušenosti..

Přeji pěkný zbytek roku :)

Svářečka PPR #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]