Nejste přihlášen/a.
Mám takový pocit, že repelenty a podobné ochranné (odpuzující) prostředky , jsou proti nim neúčinné.. spíš je ta vůně přiláká ještě víc...
Má někdo nějakou zkušenost, nebo dobrou radu ohledně komárů? - co je proti nim účinné, a jak se proti nim chránit...
Souhlasím s tím, že dnešní výrobky např. do zásuvky jsou na nic. Dostalijsme radu odbabičky a funguje na 100 procent,nikde žádný komár. Stačí dát odpoledne do misky cca 1dcl octa a nechat jej v místnosti,např v ložnici. A chvíli před spaním misku odděláte a potmě vyvětráte,nemáme na sobě ani jeden štípanec,funguje spolehlivě. Mnoho zdaru proti komárům.
Prý to funguje:
Prostředek proti klíšťatům a komárům
1 pytlík rozmarýnu,1 lžíce bílého vinného octa, 1l vody
Postup přípravy
1. 1 litr vody přivedeme do varu
2. odstavíme a vložíme rozmarýn, louhujeme do vychladnutí
3. po vylouhování a vychladnutí přefiltrujeme a přidáme 1 lžíci bílého vinného octa
4. uchováváme v ledničce
Návod na používání
Naplníme do prázdného rozstřikovače a před procházkou do lesa, do zahrady, na chatu tinkturou postříkáme tělo. Ttento přípravek je 100% účinný, žádné klíště se nepřichytne. Nahradí všemožné drahé repelenty atd...
Fakt? Tak to moc děkuju za doplnění, mě to před týdnem doporučila tchýně, jak moc je to super čuper a já od té doby sháním rozmarýn. Doopravdy velké díky, ušetřím prašulky, čas i nervy.
Mařenko tento recept mám od prababičky a mohu zodpovědně říct, že je k ničemu. U nás jsou teď hitem jakési ponožky prý proti klíšťatům ale dost pochybuji, že to není jen tahání peněz . Na klíˇšťata zabírá brát měsíc před vstupem do lesa vitamín B-to máme vyzkoušené, dobře se obléci-kalhoty zahrnout nejlíp do kanad a oblečení postříkat repelentem. Komáry večer řeším lampou do elektřiny-svítí modře a komáry přitahne a usmrtí.
Proti létajícím agresorům funguje nadopovat se vitaminem B (tělo pak pory vylučuje odpudivé látky)
nebo repelent: 100 ml ALPY a 20 ks hřebíčku, nechalt louhovat 48hod (ALPA zahnědne) a natírat na pokožku nebo stříknout na oděv.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.