Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
rád by jsem se zeptal jak opravit neustále vypadávající pojistku u bojleru, co se děje:
Máme doma starší závěsný, vertikální bojler od Mory, na dně bojleru (z vnější strany) je příložná tepelná pojistka. Bojler se nečistil cca 10 let (spíš možná i více) a po této době začala vypadávat tepelná pojistka. Tak jsem jí vyměnil za novou, to nepomohlo a pojistka vypadávala i nadále. Tak jsem se do bojleru podíval a vyčistil jsem ho od vodního kamene. Usazeného vodního kamene (nebo co to bylo za sediment) tam bylo odhadem klidně 15 centimetrů na výšku.
Na nějaký čas to pomohlo a pojistka nevypadávala. Teď je to cca 1,5 roku co byl bojler vyčištěn, do bojleru jsem strkal endoskopickou kameru, aby jsem se podíval na usazený sediment na dně bojleru, ale zdálo se, že je relativně čistý. V žádném případě tam nebyla tak obrovská vrstva sedimentu a zdálo se, že se tam neusadilo prakticky nic. Bohužel pojistka opět vypadává (každý den nebo obden +/-).
A má otázka zní jestli nběkdo víte, proč ta pojistka opět vypadává? Zdaleka tam není takové množství vodního kamene, je to možná ani ne 1,5 roku co byl bojler vyčištěn, pojistka je měněná, ale ať je tam která chce, tak to vypadává.
Věděl by jste někdo co s tím? Předem děkuji za Vaše názory a odpovědi.
Dej nový termostat, vypíná špatně, můžeš zkusit na termostatu trochu ubrat na teplotě, ale to spíš bude zbytečný, prostě termostat nevypne pokaždý a místo toho zareaguje ta pojistka
A je to termostatem, i když ta pojistka vypadne v okamžik kdy je bojler nahřátý jen trošku? Jaké že topí tyč a topí natolik, že by to chtělo na 2 minuty vypnout, ale termostat to nevypne, tak to vyhodí pojistka? Teď si uvědomuji, že když jsem jí jednou zapínal, tak okolí pojistky bylo opravdu horké, ale bojler nahřátý nebyl
Tak potom můžeš ještě zkusit jestli nejsou volný konektory na tý pojistce, byl by tam přechoďák a pojistka jako celek by se mohla přehřát, ale to snad už máš všechno prověřený, byla by například opálená izolace na drátech, pokud není silikonová
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.