Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký prášek na předepírku

Od: galileo297® odpovědí: 8 změna:
Ahoj lidi.
Zajímalo by mne, jaký prášek použít jako predepirka. Podle zásobníku se musí použít sypký.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

- Namo?

- Žabka?

- Prášková soda?

spu

Ještě doplním, mýdlo s jelenem.

K zásobníku na prášek:

Mohu-li ještě připodotkout, nedávejte prášek do zásobníku, ale nasypte přímo do bubnu / mezi prádlo. Naše pračka věhlasné značky (nebudu jmenovat) vytvoří z prášku tvdou krustu, která se nerozpouští. Ani kapslemi / polštářky si nepomůžeme, protože ty se v bubnu několikrát otočí a pračka je vyplivne jako nestravitelné na gumový límec bubnu, hned za sklem.

Viz také

Když zůstává prací prášek v přihrádce na prášek?

https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/52538-kdyz-zustava-praci-prasek-v-prihradce-na-prasek.html

hodnocení

0x

Pokud se nepoužívá odložené zapnutí, tak se může nalít během napouštění i tekutý. Např, na bílé Savo Perex.

hodnocení

0x

Žádný jiný než ten ve kterém peru. Menší množství na předpírku i na praní. Není pak problém s mácháním. Mnohdy je prádlo čisté, ale je ještě plné mydlinek. A to se pokožce vůbec nelíbí. Když není prádlo z dílny nebo ze hřiště, není potřeba takové množství pracího prášku, jak uvádí výrobce. Ten má snahu prodat hodně a často. Udělejte si odměrku, já mám naběračku na omáčky a ubírejte. Budete se divit, v jakém množství dovede pračka dobře vyprat. Vždyť pere hodně dlouho, podle mě, také zbytečně. Stačí hodina se 40°.;) Problém bývá ve třídění prádla a konec konců i ve volbě prášku. Ne ve značce, ale prášek na bílé prádlo vyžere barvu a prášek na barevné prádlo, bílé nechá zašedlé. *hej* Ještě jedna zkušenost. Je lépe prát častěji a méně prádla, než po delší době s narvanou pračkou.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, záleží na provedení nádržky, ale měl by jít použít i tekutý - > koukněte jak je udělaný vývod. Osobně jsem předpírku nikdy nepoužil. Pokud je to jak vix, tak namočit na na myslíte, pak vyprat třeba na krátký program a pak na klasiku, dle potřeby.

Myslíte si to špatně. Předpírka je část programu, kdy vypere halabala ve vlažné a vodu vypustí. Na praní napustí novou. Nepere v té špinavé vodě, ve které se to namáčel. ;) také předpírku nepoužíbám, ale na cíchy, které peru obráceně, vždycky. A to proto, že výrobce povoluje cíchy na 60°.

hodnocení

Děkuji za na inspiraci. Máme novou pračku. Nádrž na předepírku je na sypký. Nádrž na hlavní praní je kombinovaná na sypký i na tekutý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]