Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení bojleru na otopnou soustavu

Od: tuza odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, budu připravovat trubky pro připojení bojleru na otopnou soustavu, tj. nyní je zasekam do zdi a pak se pověsí a dopoji bojler. Otázka je, jak to nyní připravit a pak dopojit. Je tam dost málo místa na pájení a lisování. Mám nyní udělat nástěnku a pak to dopojit vlnovcem? Nebo jak se to dělá? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Víte jaký bojler a kam? Některé mají přívody zezadu - tam bych to rozměřil a připravil pro osazení jen přes šroubení ( nezapomenout na uzávěry na trase) .V tomhle případě není moc místa ani pro ten vlnovec,iněkteré mají přívody zboku - tam je pak dost místa pro různé varianty .Případně nechat ze zdi jen kousek závitu pro napojení vlnovce v nšjaké "univerzální" poloze

hodnocení

1x

Podle zamýšleného boileru uděláte vývody, třeba nástěnou se zátkou. Pak se to dopojí dle potřeby.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, my to měli přímo na míru od topenáře - svařil si svoje "tvarovky" ( kus tvarované trubky na redukci + na, druhém konci šroubení), toto natočil do přírub ohřevu, pak se bojler pověsil a pak si to srovnal, dopojil na šroubení a pokračoval dál (co šlo, to vařil autogenem).
Doporučuji se domluvit, alespoň poslat fotky atd., ať se topenář může vyjádřit.

km
hodnocení

0x
Me vrta hlavou proc pripojovat bojler na otopnou soustavu...
Tak třeba v paneláku ne, ale pokud jde o domek vytápěný kotlem na dřevo, bojler s výměníkem jde ohřívat výrazně levněji, než elektrikou, i než plynem.

km,

Já mám tak připojeny dva boilery, na otopnou soustavu.

km
Bojler s vymenikem - OK.

km, Bingo, správně..

Krásný víkend

hodnocení

0x

Idálne je urobiť závitové pripojenie ukončené guľovými ventilmi.

ukončené guľovými ventilmi***a samozřejmě i zátkou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]