Dobrý den chci vyměnit krbová kamna s výměníkem nyní mám krbovky o výkonu 5kw prostor/5kw voda,kamna vytopí ale musím je tlačit,v domě už byly a používám je třetí zimu po koupi domu ale mám možnost koupit nové o výkonu 4,5 prostor/7,3kw voda.Chci se zeptat, poznám na výkonu resp.při dotyku na radiátory ty 2 kw navíc? Má cenu to kupovat? Dům je starý přízemní,nezateplený, fasádu zateplovat nebudu,dům zrekonstruovaný,plastová okna, zateplená veranda a stropy, půda nezateplená ale stropy ano plocha 100m2 děkuji za názory
Samozřejmě že 50% výkonu do topné vody navíc bude znát.
ti
Nyní zdržím ruku na radiátoru ale u známého který má také krbovky s výměníkem tak trochu zatopí a ruku neudrží tak chci taky větší výkon no ale právě nevím jestli investovat do 2kw navíc no...
Skoro o půlku výkonu více rozhodně poznat bude. Spíš by jste se měl ptát jestli stávající teplovodní soustava je na takový výkon stavěná.
ti
No věřím že ano 6 plechových radiátorů a dva z toho 180cm dlouhé, do koupelny plánuji větší žebřík Nyní mám teplotu zpátečky 40 stupňů maximálně při nejvyšším výkonu který na kamnech dám
Tak...většina řidičů podle reklamy pozná 1,1% procenta výkonu motoru navíc po použití aditiva do paliva. Tak proč by se nepoznalo 46% výkonu kamen navíc u topení.Konec srandy - osobně si myslím že těch 2,3 kW bude určitě hodně znát. A to jak na výkonu do vody, tak je určitě plusem nižší vykon do prostoru a předpokládám, že u výkonnější kámen bude větší spalovací komora- tudíž delší doba hoření. A při výměně by to chtělo ochránit zpátečky aspoň na 55°C např 3 cestným ventilem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.