Nejste přihlášen/a.
No a pak tu bude dotaz - proč to netopí...termoventil má průchozí otvor 6 mm max tak si to spočti...Neznáme délky jednotlivých úseků, takže nikdo neposoudí jestli je trubka moc velká nebo moc malá ,navíc v závislosti na velikosti radiátorů/přenášeném výkonu.obecně
Tohle jsme počítali ve čtvrťáku na průmyslovce, dneska jsou na to programy.. počítáš s tlakovou ztrátou ventilů a radiátorů? A trocha teorie - co se stane, když tlaková ztráta systému je menší než výkon čerpadla?Je třeba optimalizovat - buďto snížením výkonu čerpadla nebo snížením průměrů potrubí .
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Není pořeba z toho dělat vědu. Já jsem na chalupě nic nepočítal a prostě jsem jako přívod ke dvěma radiátorům zvolil trubku o průměru 18 mm a od odbočky k jednomu radiátoru trubku o průměru 12 mm. Přívod k ohříváku vody jsem zvolil průměr 22 mm. Jako páteřní rozvod jsem ponechal původní ocelové pozinkované trubky o průměru 1´´. Oběhové čerpadlo na zpátečce za kotlem spolehlivě vodu rozvádí a topí to všude výborně. Dodavatel vás možná bude přemlouvat použít trubky o větším průměru, ale to chce jen na vás více vydělat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.