Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na žluté fleky od potu

Od: anna* odpovědí: 13 změna:
Dobrý večer, ráda nosím bílé trička pod cardigany, mikiny atd..ale stále mám problém s žlutými fleky pod pažemi. Pokaždé musím nejdřív vzít v umyvadle a žlučové mýdlo fakt super věc ale hrozně to člověka zdržuje a unavuje. Nejradši bych to vždy něčím nastříkala ale čím? Zkoušela jsem ocet i sodu na prádlo a k ničemu ještě jsem pak musela od octa to vzít žlučovým mýdlem.
Při nošení to sice není vidět ale i tak bych se ráda na vždy těch fleků zbavila. Díky za rady tipy.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karelhamouzsez
hodnocení

2x
Dobrý den, já bílé úspěšně čistím Savem. Skvrny mi nic nechtělo vzít, zkoušel jsem různé speciální přípravky, pak jsem si vzpomněl, jak Savo bělí, zkusil jsem to a sklidil úspěch.

km
hodnocení

1x
Pouzivate deodorant? Dost mozna je problem v nem. Proto zlute fleky. Nekde jsem to zaslechl.
Jak je odstranit nevim...

hodnocení

1x

Zkoušela jsem leccos, až jsem objevila toto dm.cz/... Fungueje spolehlivě. Nastříkám, nechám asi hodinu působit a pak vyperu.

anna*
hodnocení

Zkusím díky.

hodnocení

1x

Změňte deodorant a hlavně se častěji převlékejte, propocená trička hned namočte a přeperte, nenechávejte zaschnout.

Existují na tyhle fleky přímo přípravky, viz zde výš např.odkaz na přípravek z DM.

Kopíruji z odkazu:

Žluté skvrny v podpaží: Žluté skvrny v po/...

Skvrny vznikají většinou kvůli deodorantům, zejména těm s hliníkem, který je také velmi škodlivý pro naše zdraví. Když dochází k reakci hliníku z deodorantu s potem, vznikají žluté skvrny, které jsou nejvíce viditelné na bílém oblečení. Abyste se tomu vyhnuli, používejte deodoranty, které neobsahují hliník nebo si hned po aplikaci deodorantu neoblékejte tričko, počkejte pár minut.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, než prádlo "trápit a ničit"Savem, zkuste bal.cz/... + doporučují i tzv. Taed (spolu s Qualtem či tzv. perkarbonátem). Mělo by to být bio -> hlavní složky bio prášku.

hodnocení

0x
Žluté fleky? Jako fakt?
Jezdím do lesa pro dřevo, nosím klády na ramenou, těžká práce, propocený oblečení. Ale žlutý to není. Maximálně trochu malých krystalků soli od potu.
Obávám se, že to žlutý značí nějakou nechutnou infekční chorobu.
anna*
hodnocení

Ano fakt žlutý...a zdravotně jsem v pořádku nedávno jsem nastupovala do práce a u lékařky jsem byla závodní v pohodě.
anna*
hodnocení

Možná na tmavém oblečení to tak vidět není jako na bílích tričkách.
Mám černá trika, bílá...
Tohle je nechutný, to je nějaká hniloba nebo plíseň, nezlob se.
Nejsou ty fleky třeba moč?

To je problém zaschlého potu a nevyprání textilu. Ten žlutý humus je vidět hlavně na sportovním vybavení (řemínky přileb, chrániče) které se neperou, jako oblečení.

Takže stačí nebejt prase a po každém propocení trika ho vymáchat a ne ho hodit hnít do koše. Natož si ho vzít nevyprané znova, to je k zblití úplně.

Já mám po sportu bílé trika ke ždímání, ale žlutý fakt nejsou.

hodnocení

0x
Ja bych řešil tu příčinu než důsledek. To bude lepší a nebudeš smrdět lidem kolem sebe.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]