Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo mi pomůže s boucháním v radiátoru topení v Plzni?

Od: slatored® odpovědí: 11 změna:

Ahoj, všichni tady vědí, co to bouchání v radiátoru ( MP3 v Příloze) dělá, ale kdo za to zodpovídá a kdo by to uměl opravit?

Na koho se tedy mám obrátit? Jedná se o 7-mi patrovou bytovku a jsem ve čtvrtém patře.

Děkuji předem za odpo.

J.J.

Topení3n(1).mp3408.38 kB

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To je nepříjemné, určitě si to užívají i ostatní vlastníci, případně nájemnící ! Obrátil bych se na správce domu (většinou SBD nebo SVJ), ti by to měli řešit !

hodnocení

2x
Rozvody kurenia su spolocne, cize to riesi spravca. Niekedy to bucha od dilatacie, ked niekto betonom, lepidlom alebo skarovackou znefunkcni pohyb rury cez strop / podlahu. Vtedy sa zvuk ozyva pri nabehu alebo dobehu systemu.

po
hodnocení

2x

V bytovce to řeší Osoba odpovědná za správu domu, takže pokud jsi vlastník, tak se obrátit na předsedu SVJ nebo BD, Pokud jsi nájemce, tak se obrátíš na svého pronajímatele.

Mimoto můžeš svépomocně zjistit od sousedů nad tebou a pod tebou jak se to u nich chová či zda u nich neproběhla rekonstrukce podlahy například

kolemjdouci
hodnocení

1x

Všichni ať otevřou topení na max a v posedním patře odvzdušněte topení na všech stupačkách. Topení je zavzdušněné - rozvody při uzavřeném topení schládnou, jak se otevře ventil, tak začně proudit teplá voda studenýma trubkama - dochází k dilataci a klepání přes průchodky. Vše za předpokladu, že se nevypíná cirkulace, to se ale u bytových domů nedělá, jen se snižuje teplota vody na noc. Napiště, zda pomohlo.

petr2
hodnocení

0x
Dal jste málo informací.
To dělá stále nepřetržite?Jak dlouho už se to děje roky…?Nebo kdy to nastalo?
Nedělal ted někdo nějaký zásah do topného systému?
hodnocení

Vždy, když někdo na stoupačce zapne, nebo vypne topení.

JJ

hodnocení

0x
Nesouvisí tenhle dotaz s poradte.cz/... :) Že by se ozvala druhá strana :)
hodnocení

Proč si tolik lidí myslí, že jsou krutě vtipní a zatím jsou jen trochu blbci?

hodnocení

0x

Problém termostatickým ventilem.Předpokládám že to dělá jen na jednom radiátoru?

hodnocení

Nebude to ani jedním:

Když "zacasnuju" s trubkou teplé vody, tak to na chvilku přestane a pak to začne znovu.

kolemjdouci

Uvolníte trubku v průchodce. "Vždy, když někdo na stoupačce zapne, nebo vypne topení." - vždyť to přesně odpovídá tomu, co jsem Vám popsal - radil ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]