Nejste přihlášen/a.
Dělal jste někdo lehčený beton z Prostylenu nebo drceneho EPS? Jaký jsou vlstnosti a rozdíl mezi prostylenem a EPS
Děkuji
Určitě má na mysli polystyren.Samozřejmě lze takový beton namíchat,ale nemá pak dostatečnou nosnost na konstrukční účely.Při míchání je nutno dávat malé množství vody a beton namíchat skoro suchý,jinak se polystyren vyplaví nahoru.Pro stavební účely jdou vyrobit tvárnice s docela dobrými izolačními vlastnosti.Pokud jde o tepelnou izolaci třeba stropu,nebo podlahy,je mnohem lepší použít EPS desky a beton v nosné kvalitě jako vrstvu na něj,ještě vyztužený ocelovou kari sítí.
JABRAKA
nema namysli polystyren, ale Ekoprostyren neboli prostyren.
doplněno 01.07.10 09:04:Speciálně upravený granulát nebo drť pěnového polystyrenu, snadno míchatelný s cementem, vodou a pískem
Stando děkuji.
doplněno 01.07.10 09:19:Jabrako koukni na tohle thermomur.cz/... , mě přijde že pokud máš pevný podklad tak i ta nejslabší směs by měla v pohodě stačit teda pokud se nepletu a 0,2 MPa = 2000Kg na m2 tlaku , ale je mi jasný že na nosnost ( překlad to nebude)
to znelo 0,2MPa je 200kPa tj. 200kg
ja nad tim take uvazuji, ale musim zjistit nejprve nejmensi moznou tl. betonu a zda neni potreba dalsi poter.
mam 100m2 a vse musi kyblovat. No uvidime bud sucha podlaha nebo lehceny beton.
jj taky kýbluju jako steklej,jestli do toho půjdu tak budu muset uspořádat rodinný setkání Ale tohle bude vlastně lehký, tak pozvu bratrance a koupim nůši
me ceka 100m2 v podkrovi a to co jsem odnosil sam v kyblech z podlahy (zasyp,pisek, beton) delalo 15tun. Tak tohle bude proti tomu mala rozcvicka, ale take se to casem pronese hlavne, kdyz se to taha do patra po schodech.
jinak pomer mas tady www.thermomur.cz//...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.