Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lehčený beton?

Od: 999pepa* odpovědí: 14 změna:

Dělal jste někdo lehčený beton z Prostylenu nebo drceneho EPS? Jaký jsou vlstnosti a rozdíl mezi prostylenem a EPS

Děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Určitě má na mysli polystyren.Samozřejmě lze takový beton namíchat,ale nemá pak dostatečnou nosnost na konstrukční účely.Při míchání je nutno dávat malé množství vody a beton namíchat skoro suchý,jinak se polystyren vyplaví nahoru.Pro stavební účely jdou vyrobit tvárnice s docela dobrými izolačními vlastnosti.Pokud jde o tepelnou izolaci třeba stropu,nebo podlahy,je mnohem lepší použít EPS desky a beton v nosné kvalitě jako vrstvu na něj,ještě vyztužený ocelovou kari sítí.

JABRAKA

standam*

nema namysli polystyren, ale Ekoprostyren neboli prostyren.

www.thermomur.cz//...

doplněno 01.07.10 09:04:

Speciálně upravený granulát nebo drť pěnového polystyrenu, snadno míchatelný s cementem, vodou a pískem

999pepa*
hodnocení

Stando děkuji.

doplněno 01.07.10 09:19:

Jabrako koukni na tohle thermomur.cz/... , mě přijde že pokud máš pevný podklad tak i ta nejslabší směs by měla v pohodě stačit teda pokud se nepletu a 0,2 MPa = 2000Kg na m2 tlaku , ale je mi jasný že na nosnost ( překlad to nebude)

standam*

Pepo to je 200kg na m2, co jsem zjistil ja tak davat objem 350 nebo 500

999pepa*
hodnocení

říkal jsem si že ty dva tisíce je hodně :( ale znělo to dobře :)

standam*

to znelo:) 0,2MPa je 200kPa tj. 200kg

ja nad tim take uvazuji, ale musim zjistit nejprve nejmensi moznou tl. betonu a zda neni potreba dalsi poter.

mam 100m2 a vse musi kyblovat. No uvidime bud sucha podlaha nebo lehceny beton.

999pepa*
hodnocení

jj taky kýbluju jako steklej,jestli do toho půjdu tak budu muset uspořádat rodinný setkání :) Ale tohle bude vlastně lehký, tak pozvu bratrance a koupim nůši *smich*

standam*

me ceka 100m2 v podkrovi a to co jsem odnosil sam v kyblech z podlahy (zasyp,pisek, beton) delalo 15tun. Tak tohle bude proti tomu mala rozcvicka:), ale take se to casem pronese hlavne, kdyz se to taha do patra po schodech.

jinak pomer mas tady www.thermomur.cz//...

999pepa*
hodnocení

O tom vím,ale je to na ten prostylen a já se docela přikláním k EPS ( cena ) ale nejdřív chci vypátrat jak velký je rozdíl , zajímá mě hlavně pevnost,jestli je stejná a spracování. Myslím že bude prostylen plavat stejně jak EPS, ale třeba se pletu. Když bude nejhůř koupím od každýho pytel a uvidíme.
A pak není nad domácí receptůru :)
rv*

0,2MPa je 200kPa je 200 000 Pa.

1Pa je N/m2

200 000Pa = 200 000 N/m2

1kg působí na podložku silou asi 10 N a tedy

200 000 N/m2 = 20 000 kg/m2 = 20 tun/m2

hodnocení

0x

opravdu máte na mysli "prostylen"? nějak se nemohu dopídit (na goooglu v česku atp.), co to je. *plac*

jabraka*
hodnocení

0x

Thermomur znám,máme z něj postavený barák,ale vyplněný normálním betonem v mixu.Nedovedu si představit,v malé míchačce namíchat ten lehčený beton a nosit v kýblech do tvárnic.Kromě toho dát za kubík polystyrenu 800Kč,se mi zdá přepych-.

JABRAKA

ladislavtikal*
hodnocení

0x

tak ja osobne polystyren beton delam bud ze se dosype do domichavace co prijede s betonem a nebo ve velky michacce ale delam to z klasickeho drceneho kde me stoji kubik 360kč polyse

999pepa*
hodnocení

Tak neváhej a hod sem nějaky poměr a jak si stim spokojeny?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]