Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, nevíte prosím někdo co je špatně pokud elektrická motorová pila ( s benzínovou nemám zkušenosti ) začne v nějaké fázi řezu "drnčet" nebo rezonovat špatně se to popisuje ale ze standaního hladkého chodu to začne vydávat nezdravé pazvuky s vibracemi do rukou podobné popsanému. Zkoušel jsem přepnout řetěz, povolit, tak jak má být a beze změny.Mám Parkside PKS 2200A1 a Makita UC3541A obě dělají víceméně to samé. Snažím se nepřiměřeně netlačit, pokud povolím v řezu drnčení ustane ale po chvíli se zase vrátí. Dělá to i u kusové kulatiny ale převážně řežu štípy ve finské? koze ( takové tři Y vidle do kterých se naháže xx štíp a prořezávají se najednou takže se tam z pohledu záběru řetězu dějou věci ( podle toho jak se to seskupí )). Má to nějaké řešení nebo to je u těchto plasťáků a způsobu řezu kdy je lišta svírána porůznu nebo chvíli řeže jenom špice atp. normální? Děkuji za zkušenosti.
Já s tím zkušenost nemám, jen s benzínovými řetězovkami, a tam se nic takového neprojevuje. Ono pracovat s pilou za dva tisíce z Lidlu a ještě k tomu aby se tam plandal kabel je jistý druh masochismu.
Takže doporučuji koupit benzínovou stihlku nebo husqvarnu. Pravidelně brousit řetěz a srážet hrany lišty a hlavně mazat minerálním olejem, ne těma eko.
Druhy masochismu jsou různé.
Já bych třeba už nechtěl dýchat výfukové plyny z benzínové pily. Proto raději budu řezat elektrickou a tahat za sebou kus káblu.
Profi benzínová pila je při práci v lese k nezaplacení. Ovšem její váha je "obrovská" (asi 8,5kg). Oproti tomu akumulátorová pila je s váhou kolem 5kg mnohem příjemnější.
Ale podřezávat strom akumulátorovou pilou vyžaduje trpělivost, ostrý řetěz a více sad akumulátorů.
A protože jsou takové možnosti, tak si každý vybere to, co mu nejvíce vyhovuje.
Při řezání více kusů dřeva najednou se můžou dít na řetězu ruzné věci.
Musíš zkusit řezat jednen kus dřeva. Pokud to tam dělat nebude, tak je to množství a způsobem uložení dřeva.
Já když jsem takto řezal metrové štípy mezi dvěma podpěrama, tak jsem si nikdy neprořezával spodní vrstvu dřeva. Tím zůstala pod dřevem spojovací vrstva a dřevo nemělo takovou snahu svírat řetěz a lištu.
A když řežeš takovou vrstvu dřeva, tak na pilu tlačíš méně, než při řezání jednoho kusu dřeva.
On ten řetěz a motor potřebuje čas na přeříznutí. Takže netlačit.
A nejhorší je, když řežeš špičkou lišty. Tam ti to lištu zvedá a pak zase lištu přitlačíš a zabere hodně zubů a to zpomalí motor.
Chce to cit a trošku šetrného zacházení ze strany obsluhy. Musíš prostě zkoušet a přizpůsobit své zacházení s pilou druhu dřeva a způsobu jeho uložení.
Děkuji všem za Váš čas a informace, jasný, jsou to plastové hračky a v té ceně po nich nelze moc chtít, jenom kdyby na to byla nějaká mastička tak jsem jí chtěl ulevit. Láká mě vyzkoušet Narex EPR 400-24 65406052, neměl jste někdo možnost porovnat zda ten litr v ceně navíc oproti Parkside něco přinese? Díky
a ještě koukám na startu jsem napsal špatný model, mám ještě starší asi UC3520A ale to teď neověřím protože ji nemám u sebe, tam praskal kryt napínáku takže novější modely to už asi mají vychytaný
Ta Makita s motorem v ose je lepší než Narex, jak el. tak řezná část. Elektrika je od Makity a železo od Dolmaru (kterej Makita koupila, mmch. s klasickou řetězovkou Dolmar přišel jako první na světě)
jj souhlasím, já mám Makitu rád, mám od ní nějaké jiné nářadí ale zrovna u té menší pily co od nich mám to nějak moc nevychytali s mechanismem na napínání řetězu a praská tam plastík ( jasně možná moje chyba, ale nejsem každopádně sám, zatím se to nevysypalo úplně ) Ale je to ten jejich levný model s motorem napříč u toho co zmiňujete to už může být jinak. Navíc se to dá koupit jako díl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.