Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Steinel L560 S - čidlo pohybu

Od: core odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

neřešil již někdo z Vás podobný problém se svítidly Steinel L560?
Mám již třetí světlo (kupoval jsem naivně stejná kvůli předvrtaným otvorům ve fasádě), které po koupi nějaké 3 roky funguje podle představ, tedy když vstoupím do vybraného prostoru, tak mi v noci posvítí na cestu. V zimě, v létě, za každého počasí. Po cca 3 letech ale svítit přestane a rozsvítí se jen tak párkrát do roka, aby se neřeklo.

Mám podezření, že je to jen drahý šmejd, který přežije záruku a pak mu čidlo nebo nějaká elektronika uvnitř odejde. Zvlášť, když mi to udělalo už několikáté po sobě. Ale rád bych zjistil, jestli jsem jediný nebo má s touto značkou více lidí negativní zkušenosti.

Díky!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Neznám.
Snad to nebudete brát jako nevyžádanou radu.
Kamarád měl něco podobného 2 v jednom a taky pořád problémy.
Koupil samostatné světlo, pod něho samostatné čidlo a běží mu to už několik let.
Při nejhorším stačí dokoupit za pár korun čidlo a svítí dál.

hodnocení

2x

Já mám na domě ten nejlevnější model L585 taky s čidlem dohromady.Ted je v provozu 3,5 roku a zatím super bez problému a to se na zahradě prohání celou noc kočky takže spíná a zapíná skoro pořád..tak uvidíme jak to bude dál.

Za cca 800,- spokojenost

hodnocení

2x
Podle mě, bez ohledu na značku čidla, buď mohl do čočky vlézt nějakej hmyz, nebo ztratil kapacitu kondik srážející napětí pro napájení čidla.
Jinak samostatný čidla pro montáž do díry se dají z Číny koupit asi od 30 korun, ale neni tam možnost nic nastavit.

vili
hodnocení

1x
Nějaký Steinel výrobek, světlo s integrovaným čidlem, jsem nakonec z fasády sundal, protože to fungovalo půl roku, a když mi vrátili peníze, koupil jsem podobný za třetinu z Lidlu. Funguje už 10 let, akorát už se nerozsvítí na tu vzdálenost, co kdysi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]