Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak fungují moderní sporáky na plyn, umí třeba rozpoznat, že plyn uniká na prázdno a automaticky vypnout? Jde mi o sporák pro důchodce, který zapomíná. Stalo se, že nechal plyn unikat půl dne. Nebo mu pořídit nějaký hlásič úniku? Jak byste řešili podobný problém vy? Děkuji.
Vlastně úplně stejně, jako ty staré trouby na plyn - Jak se museli chvíli vydržet než se nahřálo, prostě tam mají tepelnou kapiláru k ventilu. Myslím že to má tu nevýhodu, že se to musí chvíli držet?
A kdo to je ten starý člověk, takhle píše někdo o svém rodiči?
Stari lide umi byt velice vynalezavi. Jak bych to resil ja? Zrusil bych to a dal indukcni varnou desku. Klidne dvou plotynkovou na 230V.
Znam osobne duchodce, co se musel rozloucit s manzelkou i pulkou baraku. A ne, rozvodem (ani plynovym) to nebylo.
jo...moje máti si zrovna po 40letech takovej koupila...koupila si obyčejnou Moru, sice "moderní" ale jako moderní maximálně tak rokem výroby..Vedle těch plotýnek je taková tyčinka, která funguje na způsob, že když by náhodou ten plyn měl jet jen na prázdno...to čeho se bojíte, tak ta tyčinka to detekuje a automaticky odpojí přísun plynu a vypne to. Akorát jsem ji musel zdrbat za to, že zas kupovala bezhlavě a bez rozmyslu...že si koupila šporák bez pizoelektrického zapalování...Takže bude furt používat podpalovač místo toho, aby to udělal ten šporák za ní
btw...ten šporák má ještě jednu nevýhodu a nevím jestli je to modelem nebo už to tak dělají všichni...nejdou měnit plotýnky v rámci pozic...tzn. když chce člověk mít tu největší v pravým horním rohu a nejmenší v levým spodním...tak to prostě nepřeskládá jak u toho starého...za to bych toho inženýra co to vymyslel, nakopal do vajec...
Jestli tuto funkci, zastavení plynu, nové sporáky maíí, vůbec bych neváhala. Je to i tak na pováženou. Nedávno se mi stalo, že jsem odhodila na sporák útěrku, hořák byl ztlumen a já si nevšimla, plamen nebyl viděn a já spěchala. Už nikdy neodhodím nikam utěrku, Vždycky pověsím. Jakákoliv elektřina je sice fajn, ale naučí se to, pán, který začal kamarádit s Alzhaimrem?
Rychlovarná konvice, která vypíná sama je dobrým nápadem. Mikrovlnku pán má? Umí s ní? Sice napůl z legrace říkám, že když přijdou roky, je na nahovno. To není prosté slovo, je to přímo technický výraz, popisující stav.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.