Nejste přihlášen/a.
Chci do chodby cca 7m2, tvar do L, dat podhled a do pohledu bodove osvelteni. Jake bodovky? Jake jsou druhy? Dle ceho vybirat aby osvetleni v chodbe za neco stalo?
Diky
Kanlux argus, velký výběr,slušná cena.
Standartně na 12V, nutno dokoupit halogen či led žárovku a přechodovou patici GU10. Cena kompletu okolo 120,-Kč.
Halogenové žárovky 50W, 35W, a ještě nějaké menší. Doporučuji slabší a víc svítidel 35W, vypadá to lépe, a v případě nedostatku osvětlení lze vyměnit žárovky za 50W.
Jinak to nejsou bodavá světla, ale bodová...
kdyz s date na tvrdo do podhledu aby byla zaroven s sdk tak si jenejak nenastelujete pro vas by byla lepsi na te rampe aby ste si je mohl kdykoliv natocit treba i jestli tam mate skrine
doplněno 13.07.10 11:25:osvetlenisvitidla.cz/... kov a nebo plast
Mnou doporučené "bodovky" dávají světlo ve velkém úhlu, dají se koupit i tato světla výklopná.
Pokud bych do své předsíně dal vestavnou skříň až do výšky podhledu, kvůli rampě bych ji už neotevřel, musela by mít šoupací dveře. Rampa je esteticky dobrá záležitost při nesníženém stropu. V případě SDK podhledu doporučuji bodovky.
Já bych se připojil k první odpovědi od HOPA , je to přesně tak jak jsem to řešil já s podhledem v koupelně a WC (po poradě zde na skvělém fóru) a spokojenost nadevše . Koupil jsem vše co bylo potřeba na netu (konkrétně zde elektro-paloucek.cz/... , bodová vestavná světla výkyvná + objímky GU10+kabel CYKYLo 1,5+žárovky+vypínače a za tři dny bylo vše doma. Výjde to daleko levněji dokonce i s poštovným než kdyby jsi to kupoval v baumaxu, tedy aspoň v mém případě určitě, dokonce mě tovyšlo asi o 300kč levněji než u nás v elektro prodejně kde my nabýzaly taktéž výrobky od firmy kanlux. Jo a pro upřesnění, vybereš si daleko levnější svítidla na 12V vyměníš v nich ty objímky za objímky na 220 to jsou GU10 a máš regulérní svítidlo na 220V, běžně se to tak řeší. Nebo máš možnost koupit k těm 12V svítidlům zdroj neboli trafo, ale musíš počítat stím, že za prvé je draší a za druhé se taky zahřívá takže se musí správně umístit.
Nezbývá než souhlasit. Pokud to je na chodbu, pak nemá 12V smysl, jen je to další věc(trafo) co se může po...
Žárovky doporučuju OSRAM, když montuju Kanluxy(modrý) nebo nedejbože Apolo aj. tak často praskaj. Osramky podle mé zkušenosti vydrží a mají lepší světlo. Stejnej výkon OSRAM vs. třeba Brilum - nesrovnatelné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.