Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Paraziti v posteli

Od: alenkaaa odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, poraďte prosím. Asi před měsícem jsme byli s manželem na prodloužený víkend v Tatrách. Přibližně od té doby mám potíže. Téměř nestále mě svědí celé tělo. Nikde nemám štípance. Večer si lehnu po sprše do postele, dám si čisté pyžamo a lehnu si. Za chvíli ucítím, jako by po mě něco lezlo, po těle, po obličeji i ve vlasech. Rozsvítím a nic tam není. Jen na prostěradle je spousta malých bílých teček (po zvětšení vypadají jako šupinky). Ráno je màm i v umytých vlasech, na pyžamu. Vyčešu si to z vlasů, dám si sprchu, dám si čisté oblečení a jdu do práce. Vrátím se domů, a mám toho zase plné vlasy ( třeba 30 bílých teček-šupin). A oblečení z rubové strany mám jako pocukrované. Mám suchou kůži, ale takhle jsem se nikdy neloupala. Dbám o domácnost. Jednou týdně převlékám postele, denně luxuji ( postele ráno i večer - z toho důvodu). Manžel říkal, že ho nic nesvědí, ale taky to má všude. Jsem už zoufalá, ale stydím se jít k lékaři… Poraďte prosím, co by to mohlo být. Moc děkuji.
Paraziti v posteli

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nemyslím si, že by šlo o nemoc (ve smyslu nakažlivou nemoc), natož o parazita. Nicméně návštěva lékaře je jistě na místě.

Do té doby můžete omezit návštěvu sprchy (chlor, i samotná voda vysušuje, omezit sprchování teplou), zejména používání sprchových gelů, mýdla apod., kůži promastit (někomu stačí pleťové mléko, někdo potřebuje těžší kalibr.

Mně lékařka doporučila tuto emulzi:

drmax.cz/...

hodnocení

1x

Skor nez parazit, je to kozna choroba, bez lekara sa stav bude zhorsovat.

hodnocení

0x
Dobre rano, mohly by to byt zbytky Vasi odumrele suche kuze. Neco jste v tech Tatrach chytla a lekar uz se tesi, az Vas vysetri.
Preji krasny den.

alenkaaa
hodnocení

Dobrý den, moc děkuji za rady.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]