Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte někdo zkušenost s rekonstrukcí starého JZD bytu?
Zajímalo by mě z čeho jsou tyhle byty dělané.. bylo mi řečeno že je to panel ale příjde mi, že je to spíše dřevěné než nějaký panel kromě garáží dole.
Chtěl bych udělat rekonstrukci bytu a trošku to i odizolovat od sousedů to znamená odhlučnit strop pokud to půjde ( trošku snížit hluk od vrchního souseda, když mu sem tam třeba běhají děti tak to jde slyšet )
A ještě by mě zajímalo zda jde nějak zateplit stěna zevnitř ať už od ulice nebo z chodby která není vytápěná nebo je to hloupost?
"JZD byt" je zcela nic neříkající pojem.
Prostě když nevíte z čeho je stavba provedena, je potřeba udělat sondy.
S hlukem zase není taková "legrace" a je třeba vše důkladně posoudit a navrhnou, pokud daná úprava za nemalé peníze má mít nějaký smysl. Musí to navrhovat někdo, kdo dané problematice rozumí.
Přidám komentář k tomu, o čem vím...
Než začnete rekonstrukci, musíte vědět, že byt vlastníte vč. adekvátní části pozemku. Jinak se vystavujete rizikům...
A neřekl bych, že v dané době byl standard, který dodržovala celá ČSR. To chce rekonstrukci řešit s odborníkem na místě po řádném prověření stavu a situace - ne podle pár řádků na internetu.
stěny uvnitř není třeba zesilovat - staticky by to mělo být v pořádku - ale uděláte si sádrošové stěny a odhlučníte - uděláte izolaci tepelnou i zvukovou - pomocí vaty.
Ale jak jsem psal - vše je nutné prozkoumat na místě - rozepsat - a mít povolení...
Tyhle budovy znám důvěrně, když někdo v patře prošel dole se člověk bál že se k vám propadne jak se stropy prohýbaly. Kdysi dokonce existovalo absolutně absurdní nařízení i když na tehdejší dobu asi nic divného. Bylo nařízeno mít v prvních letech po výstavbě uvnitř tapety, ty údajně odrážely rakovinotvorný formaldehyd zpět do konstrukce. Pamatuji že jsme z toho měli postavené kanceláře, každý rok chodila hygiena měřit množství formaldehydu který se uvolňuje do prostoru. Ovšem hlásily svůj příchod dopředu takže se týden před náštěvou v celé budově vysadily okna aby se to vyvětralo a měření proběhlo úspěšně. Dával se tam kvůli nehořlavosti, ovšem když se předělávali kanceláře a vyřezávali nové otvory pro dveře někoho napadlo vyřízlé desky zkušebně hodit do ohně. Hořelo to opravdu parádně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.