Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

BAXI duo-tec Compact

Od: tomjev® odpovědí: 1 změna:
Dobrý den, plynový kotel BAXI duo-tec Compact dávám recenzi ohledně hluku v otopném systému v bytě byl tady servis a potvrdil že hluk v systému je běžný že je to jak proudí horká voda potrubím takže běžný jev.Bylo provedeno snížení otáček čerpadla i kotle na polovinu hluk neustal nevím tedy jestli by ustal pjaké době hned jak pán snižoval otáčky šli jsme si poslechnout takže nepomohlo a tak se snižoval výkon na min a stále nic.Kotel tedy v pořádku. Žebřík v koupelně je hlučný až moc tady se zkoušela dát hlavice z 5 na 2 a hlučnost ustala ale to byl žebřík zavřený takže prý to vypadá na ucpaný systém nebo je něco v trubkách. V ložnici se sundavala hlava a vytahovala se maličko ta jehla pod hlavici jestli není sekla a nebyla ale když se třeba zmáčkla tak hlučnost neustala a to samé jsem třeba udělal v chodbě zmáčknutí jehli nebo jak to nazvat pod hlavici a hlučnost ustala takže si myslím jestli nejsou vadné jehli pod hlavicemi ale pan na to nic neříkal takže asi ne. Když hlavice dám na 5 tak to málo hučí ale stále to hučí a když snížím z 5 na menší číslo tak hučí víc. Závěr technika kotel v pořádku tudíž se bude dělat proplach systému což zabere asi nějaký čas jestli to pomůže nikdo neví,ale pak jsem zjistil že když se instaloval kotel atd že se rok nic nedělo žádné topení nic takže aby se třeba nedostal do systému nějaký bordel nebo něco když se nic rok nedělo a kotel byl rok off a potom se prý topilo. Hlučnost mám v bytě jen já ostatní 3 byty prý Zkoušela se zpátečka jestli není naopak a není horká voda proudí na levé straně a odtéká na pravé straně. Děkuji

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nejsou někde uškrcené průtoky?
Pokud se sundá termohlavice aby byla vidět jehla, lze otáčením regulovat průtok.
Taky na spátečce je ventil, který se dá přiškrtit nebo třeba úplně zavřít pro demontáž radiátoru.

Zaměřil bych se na ty radiátory, u kterých zavřením termohlavice hluk ustane.

Jinak ten hluk dost často bývá ta prohozená zpátečka s přívodem, to píšete že nemáte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]