Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Mám doma radiátor ve kterém (při zapnutí kotle a čerpadla) neustále slyším "šplouchat" vodu.
Uý jsem ho odvzdušňoval snad stokrát ( vždy mě vytíkala jen voda a ne vzduch) .
Ale pokaždé to bylo k ničemu.
Nevíte kde je chyba?
Díky .
Radiátor nejde nikdy úplně odvzdušnit, vžycky nahoře zástane hladina vzduchu.
Důvodem je, že odvzdušňováky jsou dneska vždy uprostřed zátky, u těch tvých starých plecháčů se dělaly růžice litinové, které sice pro odvzdušňovák měly díru se závitem hozenou mimo střed, ale pořád dost hluboko žebrama, nahoře zůstává celkem dost vzduchu a proto při proudění voda šplouchá na hladinu.
Jediný, co se dá dělat je vypouštět odvzdušňovákem tak dlouho, až se vypustí tlak a voda už jenom dokapává, pak ho zavřít a potom teprve dotlakovat soustavu, tím se zbývající vzduch stlačí a hladina tak stoupne výš k hořejšku radiátoru a tak proudící voda už nebude šplouchat, protože vyústění z vetilu bude pod hladinou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.