Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škrábání malby a sten

Od: jirka85 odpovědí: 14 změna:
Dobrý den musím oskrabat jen první nátěr nebo až na omítku? Pod první vrstvou jsou ornamenty a malba je jakdyby mastná nebo sádra . Stačí po oškrábáním první malby (oranžové) napenetrovat a pak dát lepidlo a perlinkou? Díky moc za rady
Škrábání malby a sten
Škrábání malby a sten #2

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

5x

žádnou perlinku s lepidlem, bože*zed*...oškrábat co to půjde, přetmelit sádrou kde to bude hrbolaté nebo budou rýhy po škrabání...penetrace a malba...a jestli to nejde seškrábat špachtlou, tak to může být latex jak říká kolega...a to se musí oškrábat sanační bruskou...na to samotné ruce nestačí*cteni*

111®
hodnocení

4x

zkušenost nemaje si myslím, že pokud se to nemá loupat, mělo by to jít na základ..

hodnocení

2x

Akoby mastna farba = asi latex, lepidlo nedrzi, penetracia zmysel nema. Obrusit alebo zoskrabat po omietku.

hodnocení

1x
Lepidlo a vystuzna sietka vyznam maju, ale len ak ma stena praskliny, typicky priklad su styky panelov. Aj tam staci pouzit povedzme 30cm na kazdu stranu od trhliny. Natahovat lepidlom celu stenu zmysel nema.

hodnocení

0x

Nepodaří se Vám oškrábat jen jeden nátěr, to nejde.

Proč perlinku a lepidlo? Nebo to hcete mít zbytečně drahé a pracné?

krtek6

určitě to říkal nějakej odborník co to dělá 20let...

mnoho zedníků chtělo natáhnout lepidlo, perlinku, lepidlo a štuk. Já trval na tom, že chci jen štuk, nebo jiného řemeslníka.

je to v pohodě...

Já to znám z druhé strany-spousta lidí chce místo štuku lepidlo, perlinku a pak teprve štuk protože to tvrdil Lojza v hospodě, že tak je to správně, a ten to ví, vždyť to tak dělá! Ale zde mnihdy pak platí: "náš zákazník, náš pán" a to i přesto, že dostali od šéfa kalkulaci -klasika-oškrábat, penetrace štuk nebo oškrábat, penterace, perlinka s lepidlem, penetrace, štuk! Někdy to bylo pro nás taky lepší i když víc práce, ale při plískanivch či v zimě práce v teple a suchu o týden víc,.

krtek6

však právě to jsem psal.. "Lojza říkal"...ale Lojza už neřekne proč to tak chce dělat*smich*

Jj já to jen víc rozepsal!

diesle, ještě to pokračuje...protože to tvrdil Lojza v hospodě,...že mu to říkal Josef, který to slyšel od Karla, ten to dělál celý život. Ale Karel je již 25 let po smrti a v té době ještě nebyla perlinka...

Přeji hezký den.

jirka85
hodnocení

Říkají že je to lepší ...pevné a nikdy to nebude praskat. Tak já nevím no je to dum 60 let starý na chodbě praskliny . V pokojích se to docela dá .

Tak já nevím no****proto se ptáte na poradně, proto dostanete různé odborné rady , proto se musíte rozhodnout sám, komu uvěříte.

Jak jednoduché.

krtek6

aha...říkají, že to nebude praskat...opět si dovolím moje oblíbené přirovnání...natahovat perlinku s lepidlem na podklad, který je popraskaný a neopravíme původ prasklin je jak lepit rozbitý hrneček izolačkou...to, že to popraskalo je asi známka sedání baráku a nebo jiného závažnějšího problému...to, že to nějakej umělec přetáhne perlinkou se nevyřeší problém...jen zakryje oku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]