To záleží, co od alternativy očekáváte. Výhodou tohoto termostatu je jednoduchost, odolnost, vysoký možný rozsah okolních teplot nulový odběr a dobrá izolace sondy od síťových obvodů. Nevýhodou může být nižší přesnost, hystereze a to, že mžikový kontakt jednou doslouží. Když nám napíšete víc o použití, tak třeba najdeme dobré důvody pro použití elektronického termostatu, třeba i "chytrého". Možná by bylo lepší poużít termostat do din lišty. doplněno 09.12.24 13:39: Kapilárových termostatů je plný internet. Buď v krabičce, nebo holých, jako náhradní dïl. heureka.cz/... Jen si pohlídejte vhodný rozsah teplot a aby to nebyl chladničkový, který naopak při vyšší teplotě spíná. doplněno 09.12.24 13:55:
Nejspíš bych zvolil nějaký takový, oproti vašemu bastlu to má krabičku a průchodku s trošku lepším krytím a ocejchovanou stupnici. Taky záleží, jak dlouhou kapiláru potřebujete.
Tento termostat má za úkol sepnout stykač a když sepne stykač tak se má zahrát kapalina ve vaně na 50stupnu a už to jen udržovat . Takže když by se dal sehnat tento díl bylo by to nejlepší ale já ho na internetu nenašel Když se tento nenajde dáte mi odkaz na ten elektronicky dekuji
To je kapilarovy termostat, nieco podobne sa pouziva v bojleroch, hladajte to ako nahradny diel pre Tatramat alebo Drazice a pod. Druha moznost je vymena za elektronicky modul s termistorom a rele na vystupe.
No koupil jsem taky před pěti měsíci havarijní termostat za tři stovky a koncem minulého týdne mi majitel bojleru volal, že je tam cítit spálený plast; už je tam termostat nový, za cca osm stovek.Proto tento odkaz.. Pokud "taky odejde", dám vědět...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.