Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrtání do nosné zdi?

Od: jakub odpovědí: 6 změna:
Zdravíčko, mám takový dotaz chtěl jsem si navrtat držák na televizi do PRAVDĚPODOBNĚ nosné zdi v paneláku, chtěl jsem se jen ujistit proto sem píšu, myslíte že by to byl problém? vyselo by na tom necelych 10 kilo se vším všudy, myslíte že by to mohl být problém nebo mám radši najít jinou zeď?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud se jedná pouze o otvory na kotvy, běžně se to dělá, a není problém...špatně jsou vodorovné drážky..

hodnocení

0x
Uplne v pohode, otvory maju zanedbatelny dosah na statiku.

km
hodnocení

0x

možná i lepší řešení než do nenosné ;)

tj
hodnocení

0x
Pokud máte klasický držák na TV, tedy chytáte do zdi na hmoždinky, není problém a nejste téměř nijak limitován. Do nosné zdi můžete klidně navrtat na hmoždinky i kuchyňskou linku (ty horní skříňky), která bude s nádobím vážit přes 100 kg. Nosná zeď bývá tlustá (20, 30 cm a více), kde hmoždinka 8, 12 cm nehraje roli. Do nosné zdi ale není úplně vhodné dělat horizontální hlubší výseky. Pokud byste si chtěl na velkou plochou TV vysekat výklenek, tak to už třeba nemůžete.

hodnocení

0x

Vrtat díry do nosné zdi lze, ovšem je dobré ověřit, jestli v místě nevede armovací tyč. Nosné zdi jsou silně proarmované a trefit se do armatury je problém, musíte pak dělat novou díru vedle (armování by se nemělo odvrtávat).

krtek6
hodnocení

0x

no hlavně si na tom vem pořádnou "Krtačku":) pak to půjde jedna klobáseň a nebude problém;) barák nespadne, neboj

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]