Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EL. Kotel protherm ray 6k netopí

Od: davidlejsal odpovědí: 16 změna:
Zdravím potřeboval bych poradit mám problém s kotlem protherm ray 6k svítí mi na desce chyba d16 nevim co s tím mam dělat neví někdo co je to za chybu a jak vyřešit?Diky za odpověď
EL. Kotel protherm ray 6k netopí
EL. Kotel protherm ray 6k netopí #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

0x

prostorový termostat D.016 nafotit čitelně součásrku co tam svítí \led

davidlejsal
hodnocení

Takhle to svítí d16 včera kotel normálně fungoval
EL. Kotel protherm ray 6k netopí #3
111®

no svítí ti tam něco u relé ale podle schematu to neidentifikuji

hujer
hodnocení

0x

Nepíšeš, zda pře tím topil. Dle návodu je d16 Prostorový termostat 24V Dc otevřený/zavřený.. Pokud máš termostat na baterie, jsou slabé , vyměnit! Ale zdá se mi, že máš kontakt termostatu blbě zapojený. Dle schematu (návodu) by měl být na svorkovnici X17 na svorce 3 a 4 seshora!

davidlejsal
hodnocení

Ano včera normálně topil baterky v termostatu jsem zkoušel měnit a dávat nové ale vůbec to nepomohlo takže nevim co s tim tem kotel je tam uz zapojen delší dobu
EL. Kotel protherm ray 6k netopí #4

hujer
hodnocení

0x

Hmm. Zkusil bych ověřit ,zda prostorový termostat má skutečně seplé kontakty. Na displeji svítí chyba? Nebo jen ta dioda d16?

davidlejsal
hodnocení

Na displeji nesvítí nic a svítí pouze chyba d16 nic jiného

111®
hodnocení

0x

Už jsem to vyluštil d16 =13 RE 13 - relé pro dvoustupňové čerpadl

EL. Kotel protherm ray 6k netopí #5
EL. Kotel protherm ray 6k netopí #6
davidlejsal
hodnocení

Dekuji moc. A co mam teda udělat aby se kotel rozjel?

111®
hodnocení

0x

pžedevším prověřit jestli spíná kontakt termostatu prostě proměřit a jestli nmůžeš tak máš smůlu. Svítí ti na desce relé črpadla takže to neseplo a důvod bude termostat. Je na desce někde svorkovnice X17?

davidlejsal
05.12.24 20:36
hodnocení

Ano, je

hodnocení

0x

Nasaď na kotel přední krycí plech a dívej se pouze na displej a kontrolky nad displejem.

Ty tady tvrdíš, že kotel zabrazuje závadu a přitom na displeji je 0, takže kotel "jede na 0kW".

D16 je popis součástky na desce a s diagnostikou nebo závadou vůbec nesouvisí. D je na resce označení pro diody (v tomto případě svítivé diody); hned vedle je R - což je označení pro rezistor.

Jestlis nevrtal s nastavením kotle nebo něco neodpojoval, tak do toho vůbec nevrtej.

Hledej chybu tam, kdes naposledy něco měnil - a to je termostat. A pokud tomu nerozumíš, tak musíš zavolat na pomoc někoho, kdo se v elektrice aspoň orientuje.

davidlejsal
hodnocení

Do kotle jsem se vůbec nevrtal ani sem nic nepřepínal, 0kw tam je i když tam naklikam jakékoliv číslo stejne se to nezvedne a zůstane to na 0 u termostatu jsem zkoušel baterky vyměnit ale to nepomohlo takže zavolám servis to bude asi nejlepší

111®
hodnocení

0x

už to nějak dopadlo?

tomika
hodnocení

0x
Dopadlo to?

tm
hodnocení

0x
Dobry den, jak se podařila porucha vyřešit? Díky za odpověď

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma kotel protherm
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]