Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Demontáž splachovadla

Od: kwn odpovědí: 10 změna:
Ahojte, potřeboval bych poradit jak demontovat splachovadlo :)
Zasekl jsem se na části (viz. Foto) na spodu splachovadla jsou nějaké jakoby kotvicky a kvůli nim nejde splachovadlo vytáhnout.
Potřeboval bych poradit trik jak je šetrně vytáhnout, abych je nezlomil, jestli na to existuje nějaký trik...
Děkuji moc

Demontáž splachovadla

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nepujde s tim ventilem pootocit doleva? Cast ventilu zustane v nadrzce a druhou cast vytahnete ven.

bear
hodnocení

0x

Přidržuj si plastový disk přímo u dna porcelánové nádržky a za tělo válce cca 10cm nad dnem rukou s válcem splachovače otoč do cvaknutí asi úhel 10° .

Pak to vytáhneš nahoru a dole zůstane jen základna. Je to na bajonet.

Ta jde vyměnit taky, ale musíš sundat nádržku od hajzlíku (v případě kombíka, což asi je).

doplněno 05.12.24 09:20:

1:16

pecenkav
hodnocení

0x

Pánové ti zatím radí k úplně jinému splachovadlu.

S tímhle šmejdem jsem se už dostkrát potkal, sice se mi povedlo ho rozebrat a zase dát zpátky, ale už si nevzpomenu jak je to dole zaháknutý a vím, že jsem u toho byl dost vzteklý, jak tohle mohl někdo vymyslet, ale jelikož se u nich vyskytuje často porucha s těma hejblátkama, nebo právě se to vyškubne z toho spodku a proto si mě zavolají a že se jim to stalo už víckrát a navís se blbě nastavují, tak ho radši rovnou vyměňuju za normální a jednodušší

kwn
hodnocení

Ono vypadá, že by to chtělo jen podebrat zespodu a že se to pustí, ale vzhledem k prostoru toho nejde moc vidět a podle hmatu to z měkkého plastu taky není
pecenkav

Pokud si to dobře připomínám, tak nahoře by měl být takový vyšoupávací čudlík, který když vyšoupneš do strany z tý středový tyčky, tak pak se dá štelovat výška hořejšího tlačítka kvůli víku nádržky, ten čudlík když vyšoupneš, tak pak už povolíš celý spodek tím bajonetem, co ti tady popisují a mělo by to jít vytáhnout celý nahoru z tý tyčky, rozebrat to jít musí, jinak bys nemohl vyměnit tesnení.

pecenkav

Už si asi vzpomínám, vyfoť a dej sem fotku tý zakroužkovaný části, ale mělo by to být v místě tý šipky, tam by se s tím vrškem mělo dát hnout do strany a tím to vyšoupnout z tý tyčky a pak už by to mělo být volný

Demontáž splachovadla #2
pecenkav

Tady máš fotku, jak to tam dole vypadá, zatím se mi nepovedlo najít jinou, kde by se dal pořádně vidět ten vršek s tlačítkem, aby bylo poznat, jak do toho.

allegro.cz/...

Tady je to o něco lepší

napousteci-a-vypousteci-w/...

A tohle je asi poslední, co já dokážu najít

lazienkiabc.pl/...

kwn
hodnocení

Splachovadlo povolím, ale drží to za ty svinaky dole bohužel

martinkupka
hodnocení

0x

jaké kotvičky, tam není plastová matice?

kwn
hodnocení

To co je na fotce zakrouzkovano, pootocenim povolím splachovadlo, ale nejde nahoru vytáhnout, jelikož to drží ještě za ty kotvicky...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]