Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení myčky na jeden přívod vody s baterií

Od: vitecek® odpovědí: 8 změna:

Zdravim, mám přívod baterie do kuchyně, kde je trubka se studenou vodou, ta má výstup 3/4 vnitřní závit.

Aktuálně potřebuji změnit rohový ventil, který tam je za dvojventil

1. potřebuju výstup 3/8 na hadici k baterii

2. potřebuju výstup 3/4 na hadici pro myčku

našel jsem tohle:

bauhaus.cz/...

k přívodu 3/8 na hadici k baterii ještě šoupnu tohle - na připojení hadičky k reverzní osmoze

filtracevody.cz/...

problém mám trochu u napojení toho rohovýho ventilu, kterej má 1/2"na vstupu vnější závit na 3/4"vnitřní závit z hadice s vodou.. nemůžu najít žádnou spojku přímou , našel jsem max

svarecky-elektrody.cz/... - tohle, co změní ten 3/4"na 1/2"vnější

a tuhle druhou která změní 1/2"vnější na 1/2"vnitřní

do toho bych pak mohl dostat ten rohovej ventil - kterej má na vstupu 1/2"vnější

Je to takhle ok - bezpečné a správně? Díky.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Redukcia:
Lacnejšia triker.cz/...
Drahšia triker.cz/...
Lepší ventil triker.cz/...
hodnocení

jo, ta redukce díky - to je určitě lepší než používat dvě redukce.

co se týče toho ventilu - opravdu je to kompatibilní? Dyť je tam ta guma na tom spodnim a nahoře jakási matka a ani tam není ten závit, nebo tomu asi nerozumím.

re4zon
To z toho odsroubujes. Je to tam bys nemusel shanet prechodky kdybys tam chtel dat hadici a trubicku.
hodnocení

ok, díky

a proč by měl být tenhle ventil lepší, než ten mnou poslaný?

moc nechápu ten popis "vřetenový s tukovou komorou "

martinkupka

protože tuková komora obsahuje tuk, který zaručuje, že ventil po týdnu nezatuhne

kdysi jsEM měl v nájemné smlouvě u popisu každé místnsoti NAPSÁNO: PRAVIDELNĚ PROTÁČET VŠECHNY KOHOUTKY

nejen u topení

hodnocení

aha, díky za info

Ešte sa uistite, či zo steny máte naozaj 3/4". Je to pre kuchyňu dosť netypické. Pokiaľ tam bol už rohový ventil na pripojenie stojánkovej batérie, tie majú snáď všetky závit 1/2" na vstupnej strane. Možno ste redukciu vyšróbovali spolu s roháčkom.

hodnocení

chápu, no já to nechtěl uplně odmontovávat, vypadá to takhle - těch 3/4 je průměr při měření celý tý vnitřní části zvenku..

taky mi to přišlo hodně veliký-zbytečně

tváří se to možná jak kdyby tam byly obě velikosti, nebo nevim, jak si vysvětlit to nadměrný množství toho provazce zvenku

Připojení myčky na jeden přívod vody s baterií

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]