Nejste přihlášen/a.
Na AC je výběr slušný (mají to i číňani v tržnici). Na DC dneska už taky (když jsem asi před 15 lety nějaký klešťák sháněl, byl na DC jediný dostupný model za rozumnou cenu (do 2 tisíc), jinak ceny začínaly na 30 tisících (30 bylo moc, 5 bych třeba ještě vyžebral)). Co mám já se už dávno nedělá. Koupil jsem tehdy jeden ampérmetr s rozsahy AC i DC 2, 200 a 2000A (přičemž ten rozsah 2A DC se musí před použitím nulovat a stejně měří divně). A pak jeden watmetr jenom na AC, měří taky proud, napětí a kmitočet (a to na setiny hertze ne jako jiné multimetry, které se spokojí s údajem 0050 taková informace je fakt k ničemu).
Rozsahy jsou běžně 1000A takže to neni problém, já spíš mám problém opačný, že potřebuju měřit malé proudy, tak omotávám vodič 10x abych 5A nějak rozumně změřil.
Na rozvaděčě jsem viděl používat spíš takové vidličky. Něco na tento způsob ampermetry-a-voltmetry.he/... (je to první odkaz, co na mě vyjel, tak to berte s rezervou)
TRMS není tak nutné (v rozvaděči by nemusel být proud moc zkreslený), ale není na škodu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.