Dobrý den, Chtěl bych se zeptat. Máme v domě garáž pod kterou je sklem. Podlaha je z betonových panelů, které jsou ale odlehčené. Jejich skladba a parametry v příloze. Do garáže bych si chtěl dát zvedák na auta který má celkem slušnou základnu a váží necelých 600kg. Na něm bych chtěl zvedat auta o hmotnosti maximálně 1500kg ale spíš méně. Něco okolo 1100kg, ale mám trošku strach, aby to podlaha vydržela. V projektu je napsané, že max zatížení je 1,5KN na m2 což mi přijde strašně hodně. Co si myslíte? Vydrží to podlaha v pohodě? Odkaz na zvedák: aretacni-pripravky.cz/...
Takže chceš 2 tuny dejme tomu na 4 body. To je půl tuny na jeden bod. Tak co myslíš? Když maximální zatížení je 150 kilo na jeden bod? Navíc při dokonale rozložené váze, což nikdy nebude.
Povedal by som : konzultujte so statikom, tu je to ale uplne zbytocne. Staci laicky vypocet : 1.5 kN je 150kg, to je tak na regal s naradim a nie prilis plny. Zdvihak musite instalovat tak, aby nejaka pomocna konstrukcia preniesla zataz do podlahy, napr stlpy v pivnici alebo do stien.
km
souhlasím. jen bych dodal, že je také možné ta místa, kde se bude zvedák o podlahu opírat zespodu ve sklepě vyzdít pilíře. je ale otázkou, jestli samotný panel, který je dutý, vydrží to bodové zatížení. určitě to chce statika.
PS: pardon, peter, teď jsem si všiml, že jste to vlastně také napsal "stlpy v pivnici"...
Zeptám se blbě a jak máš vysokej strop v ty garáži a co na tom zvedaku chceš dělat? Jinak z hlediska statiky je to blbost a z hlediska práce na zvedaku vlastně taky...
marian545
Tenhle nůžkový zvedák zvedne auto do vzduchu jen metr a na to je strop vysoký dost. Jinak dělám tam na autech něco pořád. Teď jsem dělal ložiska kol, brzdové trubky a třmeny. Dělám rozvody. Nedávno jsem dělal 2 spojky a tak si to chci trochu usnadnit a dát si tam lepší zvedák než hever a nájezdy. Na tom se třeba ta spojka už dělá blbě, ale asi to budu muset ze sklepa vyztužit a probrat s nějakým statikem, když tyhle lidí se v dnešní době uhání dost špatně .
Přikládám ještě další fotky. Foto podlahy garáže že sklepa. V garáži je u zadní stěny regál ve kterém mám nářadí a podobné věci a něco to taky váží, ale jinak je garáž víceméně prázdná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.