Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na voňavý umělý vánoční stromeček?

Od: riva odpovědí: 10 změna:

Přecházíme na umělý stromek a hledám, jak zajistit "pravou" vánoční vůni z takové umělotiny. Máte něco ověřeného?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Když přecházíte na umělý stromek, tak nikdy nedosáhnete věrné vůně uříznutého jehličnanu. Budete muset přejít na umělou vůni, se kterou zasmradíte celý svůj domov.

Mně osobně přijdou živé stromky hezčí v přírodě a živé, ne uříznuté uvnitř baráku. Dávat si někam uměláka, to je celkem na hlavu. Vlastně nepotřebuji k životu umělý stromek o Vánocích, ani kdykoliv jindy.

hodnocení

2x
Esenciální olej "smrk" ve spojení s aroma lampou.
Měla by mít dost velkou nádobku , aby se nestalo, že se voda odpaří dřív než dohoří svíčka.
Je to nejlepší způsob jak přírodně provonět domácnost.
Ale může být Olejíček i "borovice", dle libosti
Žádná syntetika atd...
*palec*
Jak na voňavý umělý vánoční stromeček?
liska5

*palec* Ano a tuto značku, žádné laciné chemické imitace.

riva
hodnocení

Objednal jsem, uvidím jak se osvědčí.

hodnocení

0x

Já používám ceduli "Stromek", pod tím jsou dárky a ovoce/ořechy.

hodnocení

0x

Čistě teoreticky - takový terpentýn je silice získaná z pryskyřice jehličnanů (zejména borovice). Dostane se také v malířských potřebách.

Pouze pár kapek!

hodnocení

0x

A co si dát pár živých větví do vázy? Provoní místnost.

hodnocení

0x
Já mám stejně pocit, že opravdu voněl jen smrček, který býval nejčastěji prodávaným stromkem a dnes na něj téměř nenarazíte. Je to logické, on také velmi rychle usychal, tedy se z něj ty aromatické látky uvolňovaly. Ty dnešní jedle vynesete skoro ve stejném stavu, v jakém je přinesete, a tak jsou skoro be zápachu, trochu to zavoní jen první den při zdobení, když se stromek poprvé ocitne v teple.
"Vonné" oleje mi vůbec nevoní, to bych si raději přinesl z lesa pár smrkových větví. Vždy v lese leží nějaké spadlé stromky, nebo zbytky pokácených ze kterých se větve dají vzít.

@tomkk

vonný olej neznamená esenciální olej!

Vonný olej je často jen syntetická, uměle vytvořená vůně, vonné oleje mi hrozně smrdí

Esenciální olej je vůně získaná z rostlinného materiálů, bez dalších umělých aditiv, jenom přírodní "šťáva" z rostliny, nebo květu, nebo plodu

Přesně tady ten Saloos na fotce máme a mně to tedy jako smrk nevoní. Je to spíš takové kořeněné. Ono když pomelete a vylisujete olej z kočky, tak to taky asi nebude mít pach živé kočky, třebaže základ bude naturální. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]