Když přecházíte na umělý stromek, tak nikdy nedosáhnete věrné vůně uříznutého jehličnanu. Budete muset přejít na umělou vůni, se kterou zasmradíte celý svůj domov.
Mně osobně přijdou živé stromky hezčí v přírodě a živé, ne uříznuté uvnitř baráku. Dávat si někam uměláka, to je celkem na hlavu. Vlastně nepotřebuji k životu umělý stromek o Vánocích, ani kdykoliv jindy.
Esenciální olej "smrk" ve spojení s aroma lampou. Měla by mít dost velkou nádobku , aby se nestalo, že se voda odpaří dřív než dohoří svíčka. Je to nejlepší způsob jak přírodně provonět domácnost. Ale může být Olejíček i "borovice", dle libosti Žádná syntetika atd...
Já mám stejně pocit, že opravdu voněl jen smrček, který býval nejčastěji prodávaným stromkem a dnes na něj téměř nenarazíte. Je to logické, on také velmi rychle usychal, tedy se z něj ty aromatické látky uvolňovaly. Ty dnešní jedle vynesete skoro ve stejném stavu, v jakém je přinesete, a tak jsou skoro be zápachu, trochu to zavoní jen první den při zdobení, když se stromek poprvé ocitne v teple. "Vonné" oleje mi vůbec nevoní, to bych si raději přinesl z lesa pár smrkových větví. Vždy v lese leží nějaké spadlé stromky, nebo zbytky pokácených ze kterých se větve dají vzít.
Přesně tady ten Saloos na fotce máme a mně to tedy jako smrk nevoní. Je to spíš takové kořeněné. Ono když pomelete a vylisujete olej z kočky, tak to taky asi nebude mít pach živé kočky, třebaže základ bude naturální.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.