Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronajimatel me nasilim vyhodil z bytu + mi znicil a vyhazel veci

Od: pavla odpovědí: 23 změna:
Dobry den,
po urazu krcni patere, kdy mi nestacily finance z PN a dochazela fin. rezerva, jsem se pronajimateli omluvila, ze platim s prodlevami a snazila se to kazdy mesic nejak dat doporadku. Bohuzel trpim na epilepticke zachvaty, ktere jsou vyvolavany stresem, takze se vse zacalo zhorsovat a majitel mel velmi nemistne az agresivni poznamky, v podstate me neustale urazel, oznacoval me za nemakacenko, ackoliv jsem se snazila mu situaci vysvetlit a dolozit lekarskymi zpravami. Radeji jsem pozadala o vypoved, ackoliv vim, ze bytu ma spoustu, ale nejsem typ, ktery by chtel nekomu cinit potize/blokovat prijmy.
Dopadlo to tak, ze me pres sms vyhodil a napsal "vypadnete - okamzite".
Pozadala jsem jej o pisemnou vypoved, ktera nakonec byla trimesicni.
Kdyz se blizilo stehovani a mela jsem domluveny byt, posunulo se stehovani do oveho kvuli rekonstrukci o mesic, pozadala jsem majitele, zda bych jej mohla pozadat o mesic navic, s tim, ze jsem poslala pres pravnika pisemnou zadost, uznani dluhu a zadost o splatkovy kalendar.
Majitel ani nevedel, kolik mu dluzim, ale nakonec jsem mu poslala vypisy a on mne tabulku s dluznou castkou, v niz byl zapocitany/uctovany i mesic navic, o ktery jsem zadala.
Doufala jsem, ze jsme se dohodli, i dle mailove komunikace, nacez hned druhy den majitel dorazil i s bratrem, slovne me velmi vulgarne napadli, agresivne mi vytrhl z ruky zanovni (pracovni) telefon, ktery totalne rozmlatil, rozslapal, no proste zdevastoval a zahodil. Zhruba hodinu jsem telefon nemohla najit.
Tech veci se stalo strasne moc, znicil mi auto, nasilim za asistence 8 Romu me vystehoval na ulici a me veskere veci (od dokladu, pres obleceni, nabytek...proste uplne vsechno zamkl v kulne). Bez soudniho prikazu.
Kdyz jsem si veci chtela vyzvednout, nedalo se s nim domluvit, jelikoz si me vsude zablokoval, pak nakonec navrhl termin na den, kdy jsem vsak mela tri epilepticke zachvaty a nebyla schopna fungovat.
Nakonec mi napsal, ze veci vyhodil, protoze to byl jen bordel. Mam od spousty veci faktury, byly zanovni...Policie ma obrovsky spis, ale vse odklada jako prestupek.
Existuje nejaka obrana a zaroven rest pro tohoto cloveka? Ted se neptam v zakonne rovine, ale v te realne.
Dekuji za prispevky.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

17x

A teď stanovisko pronajímatele, jak to bylo z jeho strany?

hodnocení

6x

Je mi vás moc líto, opravdu moc. Jen vím, že každý může ztratit nervy, když brání sebe a to na co se nepracoval a co je jeho majetkem. Vy jste měla možnost požádat o příspěvek na bydlení a také na pomoc v nouzi. Jen jste se na to vykašlala a používala cizí věci jako své a věřila, že na to máte právo. Jak dlouho? Týden, dva? Ne! Stále a věřila, že lítost nad vámi bude to, co vás zachrání. Ještě mi to nedá, jak dlouho po úraze jste? A do té doby jste byla vzorným nájemníkem? Platila včas a nedělala bordel? Nedivte se!

doplněno 02.12.24 09:01:

Proč jste všechno nevyřešila v době výpovědní lhůty? Proč jste čekala do poslední minuty? Až za čtvrt roku výpovědi? Bylo dost času. ;) Ale i tak, vítejte v reálném světě. Hledáš pomocnou ruku? Najdeš ji na konci své paže.

Tak jestli má týpek bytů spoustu, jak píše autorka dotazu, tak tahle věta mě rozesmála
Jen vím, že každý může ztratit nervy, když brání sebe a to na co se napracoval a co je jeho majetkem.
Protože právě těch , co měli bytů spousty jsme taky poznali dost. Handlíři, obchodníci s "pracovní silou", šíbrové v pojišťovacích podvodech. Výběrčí záloh na všechno možný s následným posláním s.r.o. čka do konkurzu... Co neuměli nic, ani si pomalu zavázat tkaničku u bot, líný jak vši, ale vychcaní. S nechutí zaplatit za práci.
Čest výjimkám samozřejmě...nebo chápu, když někdo zdědí činžák

Bobane, každý to vidíme z jiné stránky, podle toho tak uvažujeme a soudíme.

milancukrar

ano, beru to. Jen píšu jakou máme jako řemeslníci dlouholetou praxi. A to není závist že bychom byli nějak majetkově chudí. Ale vždycky jsme si poradili jak z různých skunků dostat prachy co dluží *smich*

Skvělí zákazníci jsou často ti,co moc zas tolik peněz nemají, ti dají i navíc

z různých skunků dostat prachy co dluží****že jsem Vás neznal dříve, mohl jste mi s nekterými nájemníky pomoci.

hlavně šlo o ten princip, že si ty skunkové objednávali práce od různýh řemeslníků s tím, že nebudou chtít platit. Nebyli švorc.

nejsme vymahači,jen řemeslníci co chtějí mít zaplaceno za dohodnutou práci, materiál

hodnocení

2x

Bude nutno najmout si právníka a na toho ksindla podat trestní oznámení. Pokud je to jak píšete, tak to vezme jakýkoli advokát, protože je velká šance vymoci náhradu škody, soudní výlohy i náklady na advokáta, takže by vás to v nejlepším případě nestálo ani korunu. A na nesmyslné "rady" nereagujte, to už je tady takový folklor.

...Pokud je to jak píšete,...pokud to tak bylo...

Máte nějaké indicie, že to tak nebylo?

Máte nějaké indicie, že to tak bylo?

Jelikož mám dlouholeté zkušenosti s pronájímáním, i s neplatiči, tak vím, že se musí vyjádřit obě strany sporu.

Pane Milane, vy tu přece nejste od včerejška, takže víte, že musíme vycházet z toho, co napíše tazatel/ka. Jak si tak asi představujete získat názor protistrany? Nereálné že? Čili pokud někdo tazatelce nevěří, tak doporučuji dotaz ignorovat, namísto toho ji zde shazovat.
Koukám na vaše hodnocení odpovědi, to je další nectnost zdejší poradny, že nejvíce bodů dostávají nejzbytečnější "rady".

Právě, že tu nejsem od včerejška, znám spoustu podobných případů a vím, že popis nebývá tak pravdivý. Věřte, že jsem za léta pronajímání slyšel tolika pohádek, že nevěřím všemu, co sdělí "poškozený".

hodnocení

1x

Neznám stanovisko druhé strany, ale mám také několik zkušeností s neplatiči a vím, že po dobrém to nejde, jsou to miliony výmluv, na zdravotní problémy, na úmrtí babičky, prostě hraní na city. Takže jestli jste v právu, řešte to přes PČR, oni to jen tak nezaloží a řešit to budou.

PS: existuje pomoc v nouzi od sociálky, i příspěvek na bydlení, proč jste si nepožádala? Vy byste chtěla mít nájemníka, který neplatí nebo platí sporadicky, se zpožděním? Já teda ne, takového bych se urychleně zbavila. Chápu, že do problémů se může dostat kdokoliv, ale od toho tu máme třeba právě tu sociálku, která vám pomůže.

když máte zkušenosti, pomohla Vám někdy policie?

Ano, pomohla.

mn

Jo vymluvy najemcu, to zna kazdy, a kdyz chcete prokazat partem, reknou vam ze to stoji penize ze to nedelali, tak prejdete na umrtni list - a to uz odmitnou... zjevne lzi a vymluvy. A kdyz jsou venku, nedoplati uz dobrovolne nikdy nic.

pavla
hodnocení

Ztratit nervy timto zpusobem? Pan se na nic nenadrel, to pro me vsak neznamenalo, ze mu budu blokovat majetek. Vzornym a tichym najemnikem jsem byla, zadnou litost neocekavam, o to vic me mrzi, ze v podstate schvalujete jeho jednani...skody, ktere mi zpusobil, jsou neporovnatelne s tim, co jsem mu dluzila a splacela.

hodnocení

0x

Kolik vám je let a kde bydlíte, v kterém městě se to stalo? Ještě existují možnosti jak s tím něco udělat

pavla
hodnocení

Bydlim u Prahy, je mi 36 let.

Napište mi na: jak123 - zavináč - email - cz, jak jsem napsal, nějaké možnosti existují. Pěkný den!

jaj*
hodnocení

0x
Bohužel někteří berou úraz páteře jako hovadinu, že si to člověk vymýšlí a tak. Jo blbá situlace, ale když chcete zrušit nájem, on vám dá 3 měsíce a vy chcete 4. Měsíc, tak on už tam může mít někoho domluveného. A to by sem někdo psal,měl jsem domluvený májem, ale ještě tam bydlí nějaká ženská, ten nájem nutně potřebujem, minulý nájem mi skončil.

mn
hodnocení

0x

Na pravnika mate a na dluhy ne?

Pokud dluh narustal, nelze se divit tomu, ze si nenecha narustat nedobytelny dluh. Neuvadite kdy skoncila najemni smlouva a kdy jste byla "odstehovana".

Pokud byste dluh umoroval/a, tedy se dluh zmensoval, neverim tomu, ze by pronajimatel platil NEMALE PENIZE ostatnim pomocnikum.

nemate-li neprustrelny dukaz, tak bez sance, priste lepe platit a komunikovat, berte to jako pouceni, soudit se nema cenu.

"nasilim za asistence 8 Romu me vystehoval na ulici" - to jste mela resit kdyz se to stalo - pokud byste mela v ruce platnou smlouvu, tak by vas policie dostala zpet, ale to jste nechtela nebo smlouvu nemela

nereste ze chcete nekomu uskodit, reste, co jste mela udelat lepe/jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]