Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těsnění d ventilu U.T

Od: zolik® odpovědí: 13 změna:

Dobrý den. Vážení topenáři věděl by někdo průměr gumových kroužku na pístek těchto ventilu? Ten šesti hran je větší a ten druhý menší průmer. Měnil jsem kotel a při seřizování z ventilu stříká voda. Za dvacet roku ty gumičky asi zhnily. Zatím jsem to vyřešil tak že jsem pod víčka dal těsnění a táhl je.Zase vypouštět vodu z radiátoru se mně nechce pokud nemán náhradní o kroužky. Děkuji.

Těsnění d ventilu U.T
Těsnění d ventilu U.T #2

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
O krouzky bych neresil, pokud tesni vicko, nechal bych to tak.
Pokud zjistite vyrobce, tak by slo vymenit i jen to uzaviratelne vreteno s o krouzkama. Vyrobce bude mit znacku na tele sroubeni. Giacomini to nebude, spis Sanha apod.
Ešte pozor na detail. Na fotkách sú dva rôzne typy. Rozhodne by som sa v tom cez zimu nehrabal, ak to po zatesnení víčka funguje.

hodnocení

0x

Toto dajte opraviť tomu expertovi,čo robil to kúrenie. Namontovať ventil,čo sa nedá len tak vymeniť,je na zamyslenie. Inak tie rozmery sa tesnení sa menia asi tak rýchlo,ako stúpa cena za mosadz,takže presný rozmer asi len výrobca určí,ak ešte existuje.

To je normalni pajeci uzaviratelne sroubeni. Bezne jej takto montujeme. Neni problem ho vymenit, jen mit naradi a umet to.

Lenže ho musí prísť vymeniť ten,čo má na to zariadenie, ak by to bolo na závit,čo prechod určite na to je, tak to vymení hocijaký kutil.

asd1
Běžný druh ventilu a plynovy hořák hocijaky kutil má.
Navíc jestli víčko těsní tak je zbytečný hrabat se v tom..

hodnocení

0x
Myslím, že gumičky upálil ten letovač… Ale ušetril za prechod.
Každopádne, nechajte to tak. Nie je ojedinelé, že tieto ventily začnú časom siaknuť. Záslepka na hriadeľke čiv prípade demontáže na vstupe je v podstate nutnosť.
To sroubeni ma uz 20 let, uz ma narok. A taky gumicky upalit skoro neni mozne.
No, ja som už párkrát hranice možného preskúmal… *andel*
asd1
Stačí mokrej hadr přes místo kde je krouzek a nic neshori..
Souhlasím že to odpálil ten páječ.
hodnocení

Upálil gumičky? To se projevilo až po dvaceti rokách? Pět roku zpátky se radiátor sundaval dával se větší a ventil netekl. Normálně imbusovým klíčem šlo otáčet a seřizovat a vodu přes těsnění nepropuštěl.

hodnocení

Děkuji za rady , názory. Po výměně kotle netopily všechny radiátory. Těmito ventily se seřizují. Kamarád mně sehnal teflonové těsnění pod víčka a už nic nikde nekape. Tak zas dvacet roku snad vydrží. Jestli se bude muset vyměnit radiátor tak s novými ventily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]