Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
při malování zdi se mi loupala barva z důvodu silné vrstvy nátěru a tak jsem ji musel oškrabat (zbyl tam snad jen jeden prapůvodní hladký nátěr).
Včera večer jsem oškrabanou zeď namaloval abych ráno zjistil, že barva je celá popraskaná (viz fotka), tzn. asi zase budu muset zeď oškrabat a znovu namalovat. Čím to popraskání může být způsobeno?
Rok rozmíchaná barva ? To myslíte vážně? Koncentrovaná barva v originálním balení vydrží velmi dlouho, ale jakmile jí jednou zředíte, zkazí se poměrně rychle.
A tím, že jste to přetřel hned po sobě víckrát jste tomu také zrovna nepomohl. Vy jste sice oškrábal původní silnou vrstvu barvy, ale vzápětí jste tam stejně silnou vrstvu znovu vytvořil (navíc mokrou). Není divu, ža Vám to při vysychání praská.
Vůbec mě nenapadlo, že barva by se mohla někdy zkazit. V předchozím bytě jsem měl asi 3 roky starou barvu a vždycky bylo její použití bez problémů. Jinak jedná se o Remal Profi (bílá báze pro tónování) a podle štítku na piksle byla natónovaná/namíchaná 5.4.2022, takže ještě o rok dříve. Holt ten čas letí nějak rychle...
Ok, takže znovu oškrabu a budu dělat další vrstvy postupně po dnech, až to perfektně uschne. Díky za radu!
Podle té fotky to vypadá, že jste to neoškrábal dost důkladně a nějaká nestabilní vrstva tam zbyla. To se může stát, když je vrstev moc a vodu přd škrábáním nasajou jen vrchní vrstvy, takže ta spodní zůstane suchá.
Penetrace před malováním by možná pomohla, ale je to řešení v poslední době sice módní, ale poněkud naprofesionální.
Tak jsme doma. Kdybyste totiž malbu před škrábáním namočil, zjisti byste, že ta původní vrstva zas až tak moc dobře nedrží.
...a škrábalo by se Vám mnohem lépe .
Mozno tam niekto pouzil latex, aby zakryl stary nater vzorovanym valcekom. To je presne ten hladky nater, ktory nejde dolu. Musite to vsetko oskrabat az na omietku, napriklad urobit orezavacim nozom seriu vrypov vedla seba a doskrabat spachtlou, potom penetrovat a vyhladit hotovou stierkou, napr Stemal. Nasledne malovat.
Tak latex to rozhodně není. Ten je voděodolný a po namočení se ani nehne, natož aby se loupal, nebo dělal puchýře. A nejde ani rozumně oškrábat. Mám s ním bohaté zkušenosti, nedávno jsem odstraňoval latexovou výmalbu z > 50 m2 zdí.
Jo tak tady bylo špatně úplně všechno odrbeš to jen tak nasucho, plácneš na to rovnou 3 vrstvy najednou (nemůžeš malovat ani druhou dokud ta první dobře nevyschne), a ještě barvou v kdovíjakém stavu, kdoví jestlis ji po těch dvou letech aspon promích). Divím se že se ta zeď na tebe do rána nezhroutila po takovém zacházení..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.