Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cena za staticky posudok na byt?

Od: peter® odpovědí: 8 změna:

Prave som dostal ponuku na vypracovanie posudku na byt, chcem jeden kus panelu uplne vyrezat a v druhom rozsirit dvere o 30 cm. Zarazila ma cena, 1500 eur, pri kurze 25 czk / eur je to 37 500 czk. Je to bezna a neprestrelena cena?

Podla mna ma s tym statik tak max 4 hodiny prace (vypocet, tvorba spravy). Cakal som okolo 500 eur.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x
Tak já nevím jak u vás..
Ale u nás sehnat statika, to se rovná nikoliv malému zázraku, ale spíše velkému.
A aby se statik zabýval takovou prkotinou co popisujete a ještě dříve než ve svém důchodu, to je druhý zázrak.
Kolik hodin je to práce, to nevím. Statik do toho ale jistě nepočítá jen čistý čas práce, nýbrž si musí i kolem něco zjistit.
No a pokud to Vy zvládnete za 4h a levněji, pak hurá, můžete být statikem!

hodnocení

2x

Dobrý den, v obecné rovině je to asi víc než standardně a podle toho, co se píše na různých stránkách firem, které stat.posudky dělají. Na druhou stranu záleží, co vše statický posudek obsahuje, jaká je konkrétní situace u daného bytu a to nikdo nevíme.

Zkuste poptat více místních statiků a bude moci udělat porovnání.

Jen pro představu, když jsem si nechával u jednoho z bytů udělat posudek před plánovanou rekonstrukcí a posoudit praskliny na stropě a ve stěnách, tak mě to stálo cca 4tis cca 4roky zpátky. Ale neměl jsem v plánu bourat žádné příčky, pouze zhodnocení aktuálního stavu, konzultace nad mými návrhy prací a písemný zápis s doporučením statika. Bez výpočtů a bez případných sond.

jir
hodnocení

0x
Budou to zbytečně vyhozený peníze, tohle nikdo soudný nemůže povolit. Pokud ano, nechtěl bych být majitelem jakéhokoli bytu v tom domě.

Záleží na tom, o jaký panel jde. Kamarád rozšiřoval dveře o metr a nahoře až ke stropu. A panel řezal pilkou na dřevo.

km

to je hezké jak to dokážete takhle hezky posoudit na dálku bez veškerých informací, nicméně to nebylo předmětem otázky *ee*

hodnocení

Predbezny nazor statika je, ze to problem nie je. Trochu to mam nastudovane, rozlisuju sa steny nosne (kde robit otvory je problematicke, ale stale nie nemozne) a steny sluziace ako spevnenie tych nosnych, ktore nenesu strop , len zabranuju sklapaniu nosnych stien. Moj je ten druhy pripad.

km
hodnocení

0x

je to drahé ale sehnat statika a pak takového, který bude ochotný vám něco dodat je fakt problém, já už to vzdal

krtek6
hodnocení

0x

no...to je dost...teda...já dával za posudek na jaře.. 8000,- ale byla to kolegiální cena... vyřezával jsem 2 x 0,80 x 0,15 x 2,0m panel...

v roce 2014 jsem dával za statika 5000,- a to mi dělal posudek na vybourání nosné stěny u mě v bytě...2,20 x 0,40 x 2,20 cihla.. statik důchodce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]