Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem si garsonku , která má lodžii .Stojím teď před otázkou co bude pro mne do budoucna lepší. Nechat zasklít lodžii, nebo provést úpravy lodžie tak, aby byla osazena oknem na pevno.Nemám zkušenosti a ani neznám žádnou firmu se kterou bych se poradil.Poradí mi někdo z čtenářů.Děkuji.-penti-
Lodžii máme celou zasklenou- je to 5 velkých oken a dvě okna na boku-každé okno jezdí samostatně a celé se to dá otevřít na jednu stranu lodžie tak že se otevře jedno okno a pak na něj další (nezabere místo). Kdyby se mě ještě dnes zeptali zda to chci tak já teda ne-v zimě na lodžii mrzne, v létě jelikož je to západní strana je tam odpoledne 60C-kytky tam mít nemůžu, pokud na víkend odjíždím musím okna zavřít aby případne nenapršelo na lodžii a neproteklo až dolů. Jediná výhoda je, že umýváme o pár oken víc a že na lodžii nelétají holuby.
osobne sem se byl podivat na zasklene lodzie od ruznych firem a nejetsi prusvih byl ze nevydrzelo tesneni bud pri horejsi strane nebo spodni a potom zatykalo dovnitr ale kdyz sem videl zabudovana plastova okna uz to bylo o necem jinym zadny tesneni se nikde neodtrhavalo a meli tam bud tri kridla nebo dvakrat po dvouch a izolacne lepsi nez lodzie
Mám to zasklené jako Liduš. Má pravdu s teplem i horkem. Je to úplně jedno, jaké zasklení si dáte, ale při obou způsobech budete mít omezený počet šňůr na věšení prádla. V zimě, když mrzne, tak se bude lodžie potit. Počítejte s tím, že za 2-3 roky se vám bude dělat okolo oken plíseň. U nás v domě tento problém mají všichni.
Moji rodiče si nechali celou lodžii osázet okny a to ji mají přes polovinu 80metrového bytu. Zatím žádné nevýhody nemají, je směrována na východ až severovýchod, takže jim tam nepaří sluníčko. Dole je zazděná i mezera, celá vevnitř upravená, jak kdyby to byla další místnost v bytě. Co jsem viděla zasklení, tak se každému rosí a funguje jako skleník, takže nic moc. My máme taky lodžii, ale o ani jedné variantě neuvažuji. Udělali jsme si dřevěnou podlahu, koupili dřevěný nábytek a máme i super výhled, takže by mi to přišlo škoda se oddělovat od venku. Jen kdyby byla větší ![]()
Dobrý večer.
Já jako odborník na obě varianty doporučuji usadit okna.Může jich být víc vedle sebe a pro možnost lákavější ceny vsadit části oken třeba na střídavo:otvíravé s ventilačkou,fixní,další otvíravé,další třeba fixní...záleží na vás.Pouhé zasklení posuvnými tabulemi skla v rámečku je hlavně z bezpečnostních důvodů pro panelák nevhodné.Obzvlášť ve vyšších patrech.Pokud budete ode mne chtít vědět víc,napište do vnitřní pošty.
Petr
Máme lodžii v paneláku zasklenou bezrámovým posuvným systémem. Souhlasím s názory, že v létě je na lodžii vysoká teplota (máme celé léto otevřeno) ale v zimě nám na lodžii lehce mrzlo pouze při nočních teplotách pod -20 st. C. Přes den bylo na lodžii i kolem + 30 st. C. Nemáme mezi okny žádné těsnění a dostatečně větráme v zimě i v létě. Ani na lodžii ani v bytě se nám okna nerosí, s plísní nemáme žádné problémy. Jako hlavní výhodu spatřuji snížení přašnosti a hlučnosti v celém bytě. Příště bych si však připlatil za úpravu skel proti nečistotám.
Hlavním hlediskem pro rozhodnutí však zůstává vzhled domu a případné stavební povolení. Bezrámové systémy zpravidla žádné povolení nepotřebují s okny by již mohl být problém. V každém případě bych se informoval u statutárních orgánů SVJ / bytového družstva nebo vlastníka nemovitosti a vyžádal si připadně písemné stanovisko.Možná zjistíte, že moc možností nemáte.
Radu pro Vás nemám - sám na balkoně čas netrávím, takže mi to připadají vyhozené peníze. Ale každý jsme jiný.
V takových věcech si myslím, že je vždycky lepší nespěchat, nechat vychladnout první touhu něco rychle udělat. Snažil bych se cíleně navštěvovat známé, kteří mají různá řešení a poseděl bych si u nich a v klidu se zamyslel, jak se mi to líbí v praxi. Myslím, že lidi většinou jsou polichoceni, když se zajímáte, co a proč udělali v bydlení a rádi Vám to ukážou.
Dobrý den, lodžii si určitě zasklete. Je to dobré řešení, lodžie se pak stane obytným prostorem a vy budete mít o místnost navíc. Sousedi se k jejímu zasklení také odhodlali, zainventovali a jsou spokojení. Vím, se jednalo o skla s meziskelní fólií. Pokud budete chtít, zjistím Vám podrobnosti...
Dobrý den, také přidám svou trošku do mlýna. V první řadě je důležité mít stavební povolení. Pokud uvažujete o zasklení (zaoknění) - brrr to je hrozné slovo. Setkala jsem se s případem že stavební úřad zasklení nepovolil, protože by to prý narušilo vzhled budovy
. Ale jsou firmy, které vám povolení vyběhají v ceně zakázky. No každopádně je to "uzavřený" prostor k bytu navíc.
Odhaduji, že pokud bude venkovní(kolem domu) teplota pod +5°C a vlhkost v nějak uzavřené lodžii nad 60%RV, tak se bude rosit jednoduché sklo zasklenné lodžie. Pokud bude venkovní teplota pod nulou a RV v lodžii nad 60%, bude se rosit i dvojsklo na lodžii a také vnější betonové panely lodžie. To vše však nastane jen tehdy, bude-li nějak aspoň trochu unikat vzduch z přilehlé místnosti, i třeba jen mikroventilací. Budou.li okna zcela uzavřena, nic se na lodžii rosit nebude do doby, než tam vpustíte nějaký vzduch z přilehlé místnosti, i třeba jen 15 minut pootevřené okno. Většinu roku se Vám nic rosit nebude. Ale představa, že nějakým zasklením, získáte další pokojíček s teplotou v zimě třeba 10-15 stupňů nebo že ho propojíte s přilehlým pokojem a bude všude 20°c a jinak se nic neděje, je iluze. Všechno jde, jde jen o následky a ty budou!
Dobrý den, jedná se o výrobek české firmy Izolační skla. Dle info od souseda: m2 stojí asi 1800 Kč, jedná se o dvojsklo s meziskelní fólií Heat Mirror. Díky tomuto zasklení nebudete mít v létě v lodžii saunu, v zimě naopak zabrání úniku tepla a navíc okna se nerosí! Což je nedocenitelná vlastnost...kdybych to neviděl u sousedů, asi bych také nevěřil. Více informací naleznete zde: www.izolacniskla.cz. A nebo Vám mohu předat kontakt na zástupce společnosti, se kterým známý jednal.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.