Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Staré špaletové okno - výměna kování

Od: kyssling® odpovědí: 1 změna:

Zdravím všechny, potřeboval bych v pokoji "nějak" provizorně opravit kování u starého špaletového okna. Na nové okno nebo profi renovaci nemám peníze, tak mě to prosím ani nenavrhujte ...
Zkusil jsem se podívat v dílně a tam mám typ Dilna1.jpg
V pokoji mám typ Pokoj1 + Pokoj2.jpg.

Problém spočívá v tom, že železná táhla co na se na krajích vysouvají se nevysouvají, prostě to kování v pokoji je kaput, klika se blbě otáčí a zavírání/otevírání nefunguje ...
Lze to nějak jednoduše u těchhle oken nahradit jiným kováním, nebo je to komplikovaná výměna, o krásu mě nejde ...
Díky za tipy ...

Staré špaletové okno - výměna kování
Staré špaletové okno - výměna kování #2
Staré špaletové okno - výměna kování #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ač se to nezdá, tak zarezlo kování ve dřevě, u starých špaleťáků se to stává.

U kování na první fotce to jde ještě rozhýbat, sikovky a tak dlouho s tím šubrovat nahoru a dolů, až to půjde lehce.

U druhého kování je trochu problém, neb je převod v klapačce a nezbývá, než to rozhýbat otáčením kování. A pokud to jde ztuha, je nebezpečí poruchy převodu. Vyndat to většinou nejde, neb to je v klapačce která je přilepená na křídle.

Pokud tedy je klapačka už stářím polevená, možná by šla opatrně sundat odpáčením. To by bylo nejlepší, neb by se triby vyndaly, očistily a mohl by se i vyměnit převod. Pak se klapačka zase nalepí zpátky.

Při sundávání klapačky se snadno udělá více škody, než užitku, tak bacha na to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]