Dobrý den zakoupil jsem nábytek z mantinelu dřeva . Jednu skříňku ( v xxlutz, před cca 7-8 měsíci. Dnes jsem skříňku odsunul a našel jsem pod ní hromádky velmi jemných pilin. Chci se zeptat, zda s tím má někdo zkušenost. Jak s tím bojovat. Reklamace nevím, zda by byla úspěšná. Mám to relativně dlouho a beztak mi řeknou, že to pochází odemne. Ikdyž to je jediný kus nábytku z masivu , co mám. Děkuji za odpovědi .
Dobrý den, "babská" rada - červotoč nesnáší hluk, tak např. hlasitá (rocková) hudba ho prý vyžene (hlavně basy/otřesy/chvění). A potom už jen chemie. Zdravím! doplněno 27.11.24 18:12:
macek71 - pokud nechcete použít/koupit chemii (a nastříkat ji do otvorů), tak červotoč nemá rád ani mráz, horko (uděláte ho horkovzduškou, ale neopálit dřevo) a vodu. A rány/údery (např. kladivem přes prkénko) do té komody ho také nepotěší. Pokud vyleze, tak ho nepřehlédnete, protože zase tak malý brouček to není.
Odvezl jsem jim to na prodejnu. Vysvětlete mi proč to je šunt? Je to z masivu, z mangrového dřeva. Provedení skvělé. Bylo to moc hezky udělané i to dřevo bylo takové “ surové”, nevím, jak to popsat. Nebylo to všechno rovné, takové přírodní. Za mě dobrý. Tak mě poučte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.