Dobrý večer. Vám jako sokr.osobě se to nevyplatí.. Dnes si lahve musíte jakoby"pronajmout".(mám na mysli velké lahve acet.a kyslík.) Do osobního vlastnictví vám je nikdo neprodá.a když,tak musíte absolvovat každý rok-dva(nevím přesně)revizi lahví..(tlak.zkouška a pod.). To samé když si koupíte někde po garážovém výprodeji lahve.tak vám je nikdo nenaplní.. Jedině si někde u menšího prodejce koupit lahev a zaplotem si to přefouknout do své a přepusťite tak cca 50./°. Nevím jak ty "pulčíky"(malé lahve).jestli je možno v nějakém hobby marketu si je pronajmout za pakatel.Ale stejně to není jen tak...už. jenom kvůli převozu by jste měl mít označené auto a pod.. Můj poznatek.před lety jsem to také řešil,jelikož jsem měl doma lahve ještě ČĶD lokomotivka. A naivně jsem simyslel že si vyměním kus za kus.. Ono se jich jenom zbavit.ofiko je na palici... Ve zběru vám je nevemou jelikož jsou pod tlakem. A rozdělávat to je lahůdka.. Krásný večer...
Zdravím, pro amatéra s neznalostí snadná to cesta do nebe. Acetylen neodpouští chyby (hlídání teploty,nesmí se vyčerpat do kritické meze) , kyslík také ne (např. mastnota a letíte), zpětné šlehnutí,... je toho hafo
Nepíšete velikost, tady souprava s láhvemi 10 kg...láhve vám naplní prodejce. Další možnost, třeba pronájem. A k tomu pro vás poukaz od členů rodiny...pokud to prozatím neumíte. Další možnost, vypadá to na soupravy pro práce malého rozsahu...malá souprava a k tomu dokupovat kartuše. Toto je vhodné pro malé kutilské práce. Pak třeba i zde
A ještě toto
Musím mít nějaké oprávnění pro práci s autogenem? Ano, pro amatérské používání a pro profesionální paliče stačí zaškolení podle ČSN 05 0705 (ZP-1W02, ZP-2W01).
Tak třeba zde : aukro.cz/... hořáky a budíky za 2000kč bez koruny. Zde třeba s lahveni na PB : aukro.cz/... 4000kč a zde vozíka dva prázdně tl. lahve : aukro.cz/... za 999kč . Tedy vše jsou aukce a můžou se vyšplhat na úplně jinou cenu! Když prohledáte toto tak najdete i malé spr na sváření a pájení : aukro.cz/...
Když prohledáte třeba s-bazar , bazoš ... tak jistě najdete víc naž na aukru.
acetylen
Dobrý den... No jo koupit to jde,ale má to hodnotu šrotu.. Ty lahve už nikdo nenaplní.a vyměnit za plné nejdou.. A podle stavu bych je typoval že budou poloprázdný...
Jste z odpo mimo dotaz který zněl za kolikkoupit takže jako nástřel to jistě stačí. Jen tak mimo Vy jste prodejce těch věcí že víte že je to šrot a nejde to naplni nebo jasnovidec?!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.