Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na špalety

Od: houkal® odpovědí: 16 změna:

Dobrý den,

nechal jsem si vyměnit okna za plastová. Kvůli zelené úsporám na nich musí být parotěsná zábrana (folie). Po usazení a vypěnění ale pěna vystupuje nad profil okna a v podstatě nejde oříznout zároveń s pofilem tak, aby se neporušila (neprořízla) parozábrana.

V plánu je nalepit 1-2cm polystyrenu, lepidlo-perlinka-lepidlo-štuk. Co ale s tou přečnívající pěnou?

Díky za rady.

Jak na špalety

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Houkale, nevidím problém, čouhající pěnu může odříznout, nebo připasovat EPS,. Jen na obrázku 1. vidím sítovinu, to máte APU lištu a folii. Na posledním obrázku pasujete XPS dobře, ale klidně tam stačí levnější EPS 70(100) Z (F) Poliše dejte víc, pokud to rozměr dovolí

ICQ 55180641

technikjirik*
29.06.10 09:44

souhlas*palec*

29.06.10 06:32
hodnocení

obr2

Jak na špalety #2

29.06.10 06:33
hodnocení

obr3

29.06.10 06:34
hodnocení

foto

Jak na špalety #3

29.06.10 06:34
hodnocení

foto4

Jak na špalety #4

hodnocení

0x

Sitku i s s difuzni (nikoli parotesnou) folii ohnete k oknu tak jak to mate na obr.2 a prebytecnou penu normalne odriznete, idealni je ten vymenitelnej zalamovaci nozik.
Ta paska funguje smerem do peny jako parotesna a smerem z peny ven jako difuzni. Tzn prez pasku se do peny vlhkost nedostane a kdyz uz se tam treba prez zdivo vlhkost dostane, ma moznost se prez pasku odvetrat.

doplněno 29.06.10 17:58:

Tu penu oriznout zaroven s ramem aby nic neprecuhovalo.

doplněno 29.06.10 17:59:

Ted jsem si vsiml, zelena usporam a spalety z plnych cihel? *hi*

uvnitř musí být parotěsná páska!

síťka je od APU lišty. na zpevnění.

hodnocení

Dobrý den,

děkuji všem za rady.

parotěsná páska na oknech je, jen jsem se mylně domníval, že je to právě APU folie (netušil jsem, že jsou to dvě rozdílné věci).

Bál jsem se, abychom ji nepoškodili odřezáním přebývající pěny.

Teď už mám jasno, zítra se do toho dáme.

S pozdravem,

Houkal

Oba dva myslime totez, asi jsem se vyjadril ponekud nesikovne.
Ano paska v interieru musi mit parotesnou funkci. Tuto funkci konkretne vyrobce illbruck zajistuje pomoci difuzni folie, ktera je otocena tak, ze pary mohou z peny ven ale smerem do peny je paska PAROTESNA.
illbruck pouziva uplne stejnou difuzni folii do exterieru i interieru, jen je pokazde jinak otocena a plni tim rozdilnou funkci.
Netusim co je APU lista, rad se necham poucit, ale... konkretne tento vyrobce dela pasky v nekolika provedeni, mimo jine i s perlinkou. Viz. tremco-illbruck.cz/... obrazky na 4-te strane.
Nemuze to byt spise ono? Zeptam se houkala, je ta perlinka pripevnena primo na pasce?

hodnocení

Ano, už jsem to prověřil - je to parotěs + perlinka na uchycení

standam*

APU lista jinak okenni lista

mozna, ze ji uvidis je na ramu okna mstanda.rajce.idn/...

Jak na špalety #5

hodnocení

díky za rady.

okno se zmenšovalo z 240 x 150 na 180 x 150, sloupek je dozděný z pálených cihel (stejně jako je z nich vyzděný celý dům - ještě kvalita).

Zelená úsporám by na 30% měla dopadnout, okna jsou trojskla s U=0,6, místo škvárou podsypaných prkených podlah je beton cca 8cm + 7-10cm polystyren + 5-6cm beton (někde 5cm polystyren + podlahové topení), v přízemí snížené stropy ze 3,3m na 2,6m (+cca 20-25cm vata nad podhledem), nová střecha zateplená vatou cca 25-30cm...

Na 40% / 70kW by muselo být ještě docela "brutální" zateplení fasády, což nechci - vše se právě počítá, přesné údaje nemám.

standam*

take jsem musel spalety dohanet EPS viz. mstanda.rajce.idn/... nic jineho me nezbylo :)

treba ti to nejak pomuze.

jen naokraj:

me na 30% (dostal jsem se na 45%) stacilo:

nova okna - sklo: 1,1

zatepleni podkrovi: strop 28cm, sikmina 28cm

nemusel bych ani zateplovat strop sklepu a kdybych chtel 70kWh/m2 tak fasada.

jedna se o stary barak s plnych cihel 45cm.

hodnocení

Jsme na tom stejně, do zateplení fasády se mi nechce, každopádně dostat se na 40% + 70kWh by bylo hezké :),...

standam*

ja jsem nakonec zelenou stornoval. Mozna ji vyuziju v budoucnu na fasadu...pokud podpora jeste bude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]