Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nesvítí naplno?

Od: 2874® odpovědí: 32 změna:
Ahoj všem. Zářivky obě funkční nové. Proč svítí jedna jen po stranách? Díky. Tom
Proč nesvítí naplno?
Proč nesvítí naplno? #2
Proč nesvítí naplno? #3

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vadná trubica alebo štartér.

hodnocení

Vždyť píšu, že trubice je ok. Kde najdu startér?

většinou na boku.

24.11.24 17:56
hodnocení

Tam nee

Z čeho usuzujete, že je trubice dobrá? Fotky by potřebovaly popis, aby bylo zřejmé, co kde nefunguje. Takhle lze konstatovat jen to, že to je rozbitý. Nesvítí na jednom místě nebo nesvítí zádná na určitém místě?

hodnocení

Bože když je přehodím tak je ok. Tak blbý zase nejsem.

hodnocení

0x

A jak to svítí když se ty trubice navzájem přehodí.

hodnocení

Právě že je to ve svítidle. Zářivka je ok. Při přehození je to stejné. Ta co svítí jen po krajích je v druhem svítidle ok

hodnocení

0x

Víte typ zářivkového tělěsa? Bude tam někde štítek, buď uvnitř nebo na spodní části, případně "razítko"...Délka trubic, případně výkon ve Wattech; dejte více info

hodnocení

0x
Vadny elektronicky predradnik ve svitidle.
hodnocení

Takže kaput?

I proto se ptám na typ svítidla...

24.11.24 18:17
hodnocení

Proč nesvítí naplno? #4
Proč nesvítí naplno? #5
Proč nesvítí naplno? #6

Vidím předřadník pro jednu trubici.

24.11.24 18:21
hodnocení

?

Toto zářivkové těleso má dvě 13W trubice T5? Elektronický předřadník je pro jednu trubici T5 13W...jaké trubice tam máte?dejte info

hodnocení

Je to na jednu trubici
hodnocení

8 let to funguje. Jen občas vyměním zářivky. Teď se stalo tohle.

Všichni to brali jako dvě trubice, protože píšete " Zářivky obě funkční nové. Proč svítí jedna jen po stranách?"

Teď už je to jasné... vadný elektronický předřadník, vypadá to na vadný kondenzátor-y, 8 let provozu...buď nový, nebo oprava

Tam v tom svítidle jsou dvě trubice?

Takže pokud ano, tak je vadná ta část předřadníku kde svítí trubice jen na krajích.

To bude jeden předřadník pro 2 trubice.

Slavo, konečně jsme zjistili, že je to kuchyňské, jednotrubicové svítidlo, trubice T5 13W...něco takového

hodnocení

Díky. A kdo tohle opravuje? Nebo je lepší koupit nový svítidlo?

Kdo opravuje? Sběrný dvůr... tady možná náhrada, ale vejde se tam? Originál jsem už nenašel...a cena poměrně vysoká. Šel bych do LED

Třeba něco podobného jako náhrada stávajícího tělesa

Předřadník pro zá/...

Elektronický předřadník s teplým startem, pro zářivky T5, 14W/24W/39W/49W/54W/80W, řada PRO, životnost až 100.000 hod, 50.000 startů bez výměny trubice, start ≤1.5 s, 230V 50/60/0Hz A2, IVG, rozměry 360x30x21mm

včetně DPH 459,80 Kč

hodnocení

Jeden napíše oprava nebo výměna. Druhý mně pošle na sběrný dvůr. To jsem si zase naběhnul. Tímto končím. Všem děkuji.

jo, už si to přeberte sám. Příště poděkujte za námahu.

hodnocení

Vibe2, nauč se číst. Poděkoval jsem. Bye bye

Tohle si opravuje každý sám, jinak se to nevyplatí. Odešek kondik na výstupu, je ve zkratu, takže trubice pořád žhaví.

Třeba jsem měl zamžený zrak. Přečetl jsem jen "Tímto končím". Za koncem přece už nic nemůže být ...

sbernydvur
hodnocení

0x
Proste je to stary kram, vyhodit a dat LED.
Opravovat se to nevyplati. Leda ze by to byl atypicky vyrobek primo na miru podminkam

hodnocení

0x

Předřadník je na té zářivce to nejdražší. Na rozdíl od klasického "startéru" za pár korun se jeho výměna rozhodně nevyplatí. Že byste předřadník rozebral a sám v něm vyměňoval součástky nepředpokládám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]