Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhozený jistič,nejde zásuvka

Od: kuratko® odpovědí: 12 změna:
Zdravím,chtěla jsem parním čističem umýt v dětském pokoji podlahu. Bohužel při zapnutí "šleha", parní stroj nejspíš odešel. Už mu bylo pár let. Vyhodil tím proud v celém domě,po nahození jističe vše funguje,pouze u dcery,která má dvojitou zásuvku,tak ta ani jedna nefunguje. Stačí elektrikář v pondělí? Mám se obávat něčeho? Moc děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kmet
hodnocení

8x

Pokud víte, který jistič je pro tuhle zásuvku (a pár dalších) ručně ho shoďte. Jinak by se dalo poradit za prvé fyzicky zamezit zapojení čehokoli do nefunkční dvojzásuvky (záslepky, lepenka) a obejití ostatních zásuvek se zjištěním, jestli fungují (nejakým žravým spotřebičem, třeba fénem), v nejhorším případě totiž může být na povrchu zapojených i zcela bezvadných spotřebičů s kovovými částmi nebezpečné napětí, které není vidět, není slyšet, ani cítit, prostě jen čeká, až se někdo dotkne.

hodnocení

Moc děkuji.

karel556*
hodnocení

1x
Nahodila jste všechny jističe? Nestačí jen hlavní.
hodnocení

Ano,všechny jističe nahozeny. Shodila jsem jistič u dcery a znovu nahodila a už to funguje. Moc děkuji.

hodnocení

1x

Jestli jste nahodila jenom ten "hlavní" jistič, je na 99,9% vypadlý ještě jistč pro konkrétní obvod zásuvek.

hodnocení

Ano,bylo to tím. Moc se omlouvám a děkuji.

hodnocení

0x
Nespadl kromě hlavního jističe i podružný jistič pro ten jeden pokoj? Na některých starších jisticich to na první pohled není vidět, dokud se ručně nedocvakne úplně dolů, pak se musí znova "natáhnout".
Druhá věc, ten parní čistič, odkud to šlehlo? Opravoval jsem jich několik se zlomenou přívodní šňůrou v místě průchodu dovnitř, případně naopak u zástrčky.
hodnocení

Ano,bylo to tím. Jistič u dcery v pokoji jsem znovu shodila a nahodila a už to funguje. Moc se omlouvám a děkuji.
hodnocení

Na parním čističi to šlehlo přímo na něm,jak je ohřevná krabička na vodu a nastavuje je teplota. Otočila jsem kolečkem a tam to modře zajiskřilo. Moc děkuji.

halamus
hodnocení

0x

Pravděpodobně elektrikáře na pondělí normálně neseženete, ledas na "fušku". Pokud máte pojištěný byt dům, možná se na to bude vztahovat pojištění a jednejte o tom napřed s pojišťovnou.

Ta zásuvka, kde byl zapojený parní čistič, nyní funguje? Z vašeho popisu si nejsem zcela jistý, zda dětský pokoj a pouze u dcery je ta samá místnost, nebo dcera obývá jinou místnost/místnosti

S velkou pravděpodobností to bude jednoduchá závada opravitelná kýmkoliv, kdo má aspoň základní elektro znalosti, vadasku a šroubovák, ale bude mnohem lépe, když to bude někdo s elektro paragrafem 6 nebo vyšším.

hodnocení

Moc děkuji, problém vyřešen. Byl to jen jistič u dcery v pokoji. Omlouvám se za zmatky,rychleji jsem jednala,než přemýšlela. Děkuji. Elektrikáře máme kamaráda,ale je otázka,jestli by v pondělí dorazil,to je fakt.
halamus

Nic si z toho nedělejte, to se stává většině lidí, so se s tímhle ještě nesetkali, holt nejste z elektro oboru, ale nějakého jiného.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]