Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XLS soubor na výpočet tepelných ztrát

Od: sojka odpovědí: 8 změna:
Neměl byste někdo nějaký pořádný excelový soubor na výpočet tepelných ztrát domů?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To vám nikdo nedá, protože jde o množství údajů a normativních ukazatelů, které je nutno vzít do úvahy. Komerční software je placené.

On-line kalkulačka úspor a dotací "Zelená úsporám* - zjednodušený výpočet potřeby tepla na vytápění a tepelných ztrát obálkou budovy (TZB-info)

https://www.tzb-info.cz/tabulky-a-vypocty/128-on-line-kalkulacka-uspor-a-dotaci-zelena-usporam

---

Kalkulátor pro stanovení orientační tepelné ztráty rodinného domu k výměně kotle: z objemu vytápěného prostoru a období výstavby lze pomocí on-line kalkulátoru na TZB-info přibližně stanovit tepelnou ztrátu rodinného domu. A podle ní se orientovat při vyběru nového kotle nebo tepelného čerpadla (TZB-info).

https://vytapeni.tzb-info.cz/vymeny-kotlu/24432-kalkulator-pro-stanoveni-orientacni-tepelne-ztraty-rodinneho-domu-k-vymene-kotle

---

Výpočetní nástroj NKN (Národní Kalkulační Nástroj): katedra technických zařízení budov na fakultě stavební ČVUT v Praze Nástroj má už třetí verzi. Můžete se přihlásit do kurzu.

http://nkn.fsv.cvut.cz

2024
hodnocení

0x
Neznám nikoho, kdo by tepelné ztráty počítal v Excelu.

To NKN starší verze (viz výše) jsem měl a bylo to v Excelu ...

Měl by se dát stáhnout po registraci na FaSt ČVUT - tak jsem to kdysi dělal.

viz také zde:

- volně šiřitelná výpočetní pomůcka NKN – Národní kalkulační nástroj. NKN byl vytvořen na katedře technických zařízení budov, fakulty stavební ČVUT v Praze a je stále rozvíjen. Výpočetní nástroj NKN ověřuje správnou interakci mezi navrhovanými výpočtovými kroky, které v této kombinaci dosud nebyly použity, ověřuje podmínkové vazby mezi jednotlivými kroky ve výpočtu, je řešen jako otevřený s možností zobrazení všech vazeb a vztahů ve výpočtovém algoritmu. Jeho používání je zdarma a je možno si jej stáhnout na adrese tzb.fsv.cvut.cz.

- komerční výpočetní software, které z NKN vycházejí a čerpají. Jedná se o komerční software ENB firmy Protech Nový Bor a software Energie 2008 firmy Svoboda Software. V přípravě je třetí komerční SW - česká lokalizace rakouského SW ArchiPHYSIK.

XLS soubor na výpočet tepelných ztrát

Na druhé straně nikdo tazateli nebrání, aby si nepořídil data o tepelné vodivosti v úvahu připadajících materiálů / komponentů stavby a dále postupoval samostatně - plochy a objemy dokáže v tabulkovém kalkulátoru snadno spočítat ... a ještě tepelné zisky, intenzitu větrání ...

karelhamouz

Děkuji. Bohužel se mi to nikde stáhnout nedaří. Asi už to odstranili. Zkusím se zeptat přímo na té katedře. Vypadá to velmi propracovaně. To by bylo mnohem lepší, než moje současné tabulky, které jsem si zatím vytvořil.

karelhamouz

Možná to funguje a je to jen tím, že mám u stránky v počítači napsáno "nezabezpečeno". Vám by to stáhnout šlo?

Jo - v roce 2016 ... a už nevím, kde to skončilo.

Zkuste s pány profesory pohovořit - určitě je potěší, když se přihlásíte do kurzu.

Podle jejich vlastních slov "NKN už svou úlohu splnil ... "

nene

také by se mi XLS hodil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]