Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám plastové balkonové dveře s klikou uvnitř obýváku. Zvenčí je jen poutko na přibouchnutí. Když je ale průvan a jsem na balkoně, tak se dveře otevřou. Chtěl bych mít i ze strany balkonu kliku. Buď propojenou s tou stávající (provrtat a spojit) a nebo dát nějaou přídavnou. Nebo prostě něco elegantního, pokud možno bez velkých nákladů. Existuje něco?
2x
Jinak na tom odkazu není jen madlo, ale i to, co ty dveře bude držet zavřený - váleček bude zajíždět do pružného vybrání v držáku, kde po překonání určité polohy sám západně - dveře budou držet zavřené, pro otevření je potřeba zatlačit více, aby opět mohl vyjet.
Cituji:
Jinak na tom odkazu není jen madlo, ale i to, co ty dveře bude držet zavřený - váleček bude zajíždět do pružného vybrání v držáku
Konec citace.
A můj dotaz:
Nedal by se někde sehnat ten samotný váleček?
Zub času zapracoval, a váleček i se šroubkem jsou kdovíkde, jen dírka po nich zůstala.
Kdybych ho tam dal dřevěný tak by asi moc dlouho nevydržel, raděj bych kovový, kde by se dal sehnat nebo z čeho udělat, máte někdo nápad?
Magnet, který by udržel dveře, když je náhlý průvan, budu muset při otevírání dvěří přetlačit velkou silou.
0x
Musíte přišroubovat z venku a nejlépe vzhůru nohama,aby se vám to samo nezavíralo...
0x
...ta venkovní klika je zamykací...
Tak mne napadlo, že k ní bude potřebné dokoupit také žebřík, nebo lano.
Vyjdeš na balkon a zamkneš se na něm zvenku? Kam dál?
...
Bude třeba vybrat typ kliky se zámkem tak, aby se dala vložit místo vnitřní kliky. Nejlépe při koupi porovnat vnitřní s vnější, teda vnitřní odmontovat a na prodejně ukázat odborně školenému prodavači...
Pokud nejsi zručný a nemáš nářadí a zkušenosti, nech montáž na toho, kdo to umí! Prohlédne vnitřní zámek v rámu, posoudí možnost výměny, vyvrtání otvoru křížem skrz dveře, vložení čtyřhranu pro propojení obou klik, a další drobnosti...
Zámkové kliky se dávají zevnitř objektu, aby se daly dveře uzamknout!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.