Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Druhá klika na balkonových dveří

Od: miguel® odpovědí: 16 změna:

Zdravím. Mám plastové balkonové dveře s klikou uvnitř obýváku. Zvenčí je jen poutko na přibouchnutí. Když je ale průvan a jsem na balkoně, tak se dveře otevřou. Chtěl bych mít i ze strany balkonu kliku. Buď propojenou s tou stávající (provrtat a spojit) a nebo dát nějaou přídavnou. Nebo prostě něco elegantního, pokud možno bez velkých nákladů. Existuje něco?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jir
hodnocení

2x
Není nic jednoduššího, než napsat výrobci těch oken (dveří) a požádat o úpravu. Hned vám řeknou, jestli se to dá udělat nebo ne.
Jinak na tom odkazu není jen madlo, ale i to, co ty dveře bude držet zavřený - váleček bude zajíždět do pružného vybrání v držáku, kde po překonání určité polohy sám západně - dveře budou držet zavřené, pro otevření je potřeba zatlačit více, aby opět mohl vyjet.
lll
Přidám se k dotazu -
Cituji:
Jinak na tom odkazu není jen madlo, ale i to, co ty dveře bude držet zavřený - váleček bude zajíždět do pružného vybrání v držáku
Konec citace.
A můj dotaz:
Nedal by se někde sehnat ten samotný váleček?
Zub času zapracoval, a váleček i se šroubkem jsou kdovíkde, jen dírka po nich zůstala.
Kdybych ho tam dal dřevěný tak by asi moc dlouho nevydržel, raděj bych kovový, kde by se dal sehnat nebo z čeho udělat, máte někdo nápad?

hodnocení

1x
allegro.cz/...
doplněno 21.11.24 15:52: Levnější
allegro.cz/...
hodnocení

Já ale nechci ty dveře držet. Chci je zajistit.

Proč držet, podívejte se pořádně.
Dveře zaklapnou a drží.
Ano, je tam magnet, drží dost, průvan dveře neotevře. My to máme již ve futru od výrobce.

hodnocení

1x

Já bych neničila dveře, ale řešila bych to nalepením silného magnetu.

hodnocení

Magnet, který by udržel dveře, když je náhlý průvan, budu muset při otevírání dvěří přetlačit velkou silou.

Mě připadá že nechcete poradit, vy hledáte důvody proč to nejde. Pokud si chcete namontovat kliku i zvenčí, tak si ji namontuje, jde to a postup jste již vlastně napsal v dotazu, ale bude to určité poškození dveří, o vzhledu ani nemluvím. K tomu nagnetu, nemáte sílu ho přetlačit?

jirib
hodnocení

0x
reproplast.cz/...
Musíte přišroubovat z venku a nejlépe vzhůru nohama,aby se vám to samo nezavíralo...

hodnocení

0x
Nevím jak to je u plastu, ale asi hodně podobný jako u dřeva. Když chce někdo dát u dřevěných balkonovek venkovní kliku, dělá se o tři centimetry širší kus s klikou, protože tam je jiný zámek v kování, o tři centimetry širší.

hodnocení

0x

Chtěl bych mít i ze strany balkonu kliku.

To sa zlodeji potesia, ked sa spustia lanom alebo vylezu po rebriku. Poistovna to moze brat ako nezabezpeceny objekt.

Prozradím ti malý tajemství, jo? Ta venkovní klika je zamykací.
Aka je kvalita toho zamku?
Vcelku normální. Samozřejmě, když se zloděj bude chtít za každou cenu dostat dovnitř, tak nepomůže nic.

hodnocení

0x
ad @jenyk
...ta venkovní klika je zamykací...
Tak mne napadlo, že k ní bude potřebné dokoupit také žebřík, nebo lano.
Vyjdeš na balkon a zamkneš se na něm zvenku? Kam dál?
...
Bude třeba vybrat typ kliky se zámkem tak, aby se dala vložit místo vnitřní kliky. Nejlépe při koupi porovnat vnitřní s vnější, teda vnitřní odmontovat a na prodejně ukázat odborně školenému prodavači...
Pokud nejsi zručný a nemáš nářadí a zkušenosti, nech montáž na toho, kdo to umí! Prohlédne vnitřní zámek v rámu, posoudí možnost výměny, vyvrtání otvoru křížem skrz dveře, vložení čtyřhranu pro propojení obou klik, a další drobnosti...
Zámkové kliky se dávají zevnitř objektu, aby se daly dveře uzamknout!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]